Stamatović: Međunarodno pravo dopušta da se Kosovo ustupi Rusiji

Ostavite komentar


  1. Iako sam vaš pretplatnik, retko ostavljam komentare, ali nedvosmisleno nebuloze ovog tipa moram napisati par reči.
    Stvarno ne mogu da poverujem da i jedna zdrava, odrasla i obrazovana osoba ovako nešto može da napiše, a pogotovu ne neki političar koji sa lokala pretenduje i na d so republičkog kolača.
    Čoveče, ako ti stvarno veruješ da ovo što si napisao treba uraditi, onda želim da nikada ne dođeš na vlast.
    Samo par detalja ću navesti:
    1. Na Kosovu se nalazi NATO baza
    2. Mi smo okruženi NATO državama
    3
    Srbija je Kosovo predala Albancima pogrešnom i sumanutom politikom. Ako misli da Kosovo „vrati“ istom takvom politikom, zabavljajući narod bajkama o Rusiji, onda mi nećemo imati državu za 100 godina. Država je nešto više od ugrađivanjaod 10% u svaki javni tender, a sadašnja vlast kao i dotični gospodin se samo time bave – uzimanjem mita i zamlaćivanjem većinski neobrazovanog naroda nekim bajkama

    1. To što si pretplatnik ti ne daje prava da pričaš svoje nebuloze .Čovek je sasvim u pravu ,jer nama je spas jedino sa našim bliskim rodjacima. Na zapadu nas čeka poniženje,služenje i dalje propadanje.A ovo mrcvarenje odgovara samo sadomazohistima .

  2. Gospode bože, a kad ga gledam ovako na slici, rekao bih normalan čovek…kao i svaki drugi.
    Znači, opet je neko zaboravio da zaključa vrata na „Lazi“!?
    Cccc, neodgovorno.

  3. Од свих политичара човек је једини изашао са неким конкретним предлогом, већини је једина политика вучић је лопов, то није довољно да убеде народ да гласа за њих да је овај лопов то и сами знамо да је садашње стање катастофално и то знамо немојте на томе заснивати политику. Дајте своју политику и своје програме и предлоге као што је Стаматовић изнео па нек народ одлучи кога ће гласати.

    1. Evo ja predlažem da Vučić, kad je već u Americi, nek ponudi Trampu da uzme Kosovo umesto Grenlanda. Eto čisto da nešto predložim.

      1. Sta ima Vucic da im nudi. Milosevic je sa koalicionim partnerima ( gle cuda jedan od njih je sada kalif umesto kalifa) K i M predao Amerikancima a oni su za upravnika izabrali (gle cuda ) Albance.

      2. Можда је онда боље да сачекамо да се створи велика албанија до Ниша. Шта ће бити када прогласе уједињење Косова и Албаније, протест у Београду ванредна седница владе штрај глађу Вулина или томе слично? Која је данашња политика парола Косоово је срце Србије и то је то. Док ми седимо скрштених руку они нас истребише мало шиптари и мало више оваква власт.

  4. A, zasto ustupiti Rusiji?
    Pa i nezavisno je bolje nego pokloniti drugoj drzavi!
    Mozda zato sto je drug Stamatovic saradnik Rusije i izdajnik Srbije?

    1. Nije on nikakav izdajnik već pametan i pragmatičan čovek.Taj ustupak može da se odradi privremeno a i ako bude stalan onda može da bude uslovljen zaštitništvom od strane primaoca .To je dragi moji stvarnost a sve druge opcije su em lošije em nesigurne , da na kraju može da se desi da sa vodom iz korita ode i dete.

      1. Pa, kad je prosli put sa Rusima bilo ‘privremeno’ dobili sno ‘narodnu vlast’ koja je 59 000 gradjana Srbije bacila u tajne grobnice i proterala 500 000 ljudi. O ukradenoj imovini i o javnim pogubljenjima necemo ni da pricamo…

        1. @Ivan…Koliko je kosovskih Srba 2011.god.,od prijavljenih preko 20 000,od rusije dobilo rusko državljanstvo,tj. dvojno,srpsko-rusko? I sad bi neki pametnjaković da takvoj „braći ustupi“ nešto što u suštini i nema?! Zašto ne ustupi svoj stan pa nek rusi tamo prave svoju bazu?

      2. А, што би то Руси радили, Ники? То кошта пара и сигурно је да свет неће просто да слегне раменима на такав поступак?! Ово је од памети и прагматизма далеко ко ми од Русије, рођаче!…

  5. A je li godpodin barem pitao Ruse da li oni hoće da im „ustupimo“ Kosovo, ili kao svaki napaljeni srBski rusofil unapred podrazumeva da će „matuška Rassija“, iz čiste bratske ljubavi, unapred pokriti i podržati svaku našu ma kako sumanutu ideju, pa nema ni potrebe da ih nešto pitamo?
    Ja nisam Rus i ne znam šta Rusi misle o tome, ali da jesam Rus, stvarno ne bih znao šta bih radio s Kosovom, čak i da mi ga neko „ustupi“.
    Da ne prođemo kao svojevremeno već pomalo zaboravljeni Milošević koji je pravio konfederaciju Srbije s Belorusijom i Grčkom. I on je smatrao da nema ni potrebe da ih pitamo, pa se ipak pokazalo da se baš i ne slažu s našom idejom…

    1. Nije bila Grčka, već Rusija. Devedesetih, posle izb ora 1996.godine, Milošević je poslao delegaciju SPS-a da ponude Rusiji i Belorisiji KONFEDERACIJU sa Srbijom i Crnom Gorom. Bila i jedna predstavnica iz Šapca. Na zasedanju Skupštine opštine tražio sam izveštaj sa puta, ali je Predesdnik Skupštine uskratio odgovor na ovo pitanje.

    2. Naravno, lepo je što vas brine šta bi baćuške rekle na takvu ideju.
      I ne bih da zakeram, ali nije slučajno vam palo na pamet šta bi o tome imali da kažu građani Kosova?
      Predlažem zato ovom geniju gore da skokne do Prištine i svoje ideje izloži lično Ramušu.
      Može i Tačiju, svejedno, i onako se ne zna ko je širokogrudniji od njih dvojice. Naišao bi na izuzetno „topao“ prijem, bez ikakve sumnje.

  6. Ovaj nesrecnik je nacuo da smo nesto slicno radili pre vise od sto godina,ali nije video koliko smo muke i jada imali da od Rusa povratimo manastir Decane koji su oni,kao, cuvali.Mi smo naivno mislili da su cinili nama,a oni su mislili,kao i uvek,iskljucivo i jedino na sebe.
    Danas nisu divlja vremena i pored ogranicenja zvanog NATO baza,valjalo bi da se nesto pita i vecinsko stanovnistvo.
    Ne zbog demokratije nego zbog ljudskosti i pravde!

  7. Gde se u ovoj besmislenoj ideji,budalaštini, nalaze kosovski Albanci,koje,uzgred,nijedan srpski političar ili komentator ni ne pominju,kao da ne postoje, već se samo pominje Kosovo kao geografska odrednica?! Možda se i oni nešto pitaju pošto su državu Kosovo priznale preko stotinu članica UN?Uostalom,kako možeš da „ustupiš“ nešto što ne poseduješ? Kako se ovaj umišljeni „genija“ Stamatović nije setio da bi o takvoj idiotskoj ideji možda trebalo pitati i građane Srbije,preko referenduma? U stvari,ne verujem da bi neko pri zdravoj pameti javno predlagao ovako nešto! Što se tiče Grenlanda,Danska ima suverenitet nad ostrvom,što nije slučaj sa Srbijom u odnosu na Kosovo(osim u preambuli Ustava koja stanovnike Kosova tangira „izuzetno“!).

  8. Eto za dokazene veleizdajnike poput nesrecnog Gajica i drugih iz SZS i NS i LSV Nenada Canka izjava Stamatovica je glupost i izdaja jer bi da se privremeno ustupi Rusiji da bi nam se vratilo, ali je priznavanje tzv Kosova za njih normalno i patriotski čin kao i ispunjavanje zelja zapada i satiranje Srbije koje su radili od oktobra 2000 do kraja maja 2012.godine i doveli nas do bankrotstva a zaduzili drzavu 10 milijardi evra za 4 godine vise nego sve prethodne vlade od 1945 do 2008.godine.
    Oni se jeze Rusije, a nisam cuo da su kritikovali Trampa i USA za bilo sta pa cak ni za trazenje Grenlanda. Nikada ni reci kritike za zapad pa cak nibzabosiromasrni uranijum sto potvrdjuje da su to samo obicne marionete bez ideje i znanja, samo sa idejom pljacke i licnog bogacenja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.