Stamatović: Stvoriti jedinstven front za odbranu KiM 1Foto: Nenad Kovačević

Zdrava Srbija (ZS) poziva sve političke i društvene snage u zemlji koje se zalažu za očuvanje Kosova i Metohije (KiM) u sastavu Srbije, izjavio je Milan Stamatović, predsednik Inicijativnog odbora ZS, piše u saopštenju.

On poziva i one koji odbijaju bilo kakvu formu priznanja lažne države Kosovo i prihvatanja “pravno-obavezujućeg sporazuma“ kojim se omogućava ulazak te kvazi tvorevine u Ujedinjene nacije i druge međunarodne institucije, na udruženo delovanje i sabornost, u trenutku kada je od istorijskog značaja za Srbiju da se stvori jedinstven front, čiji je osnovni cilj odbrana teritorijalnog suvereniteta i integriteta naše države.

-Pojedinačnim inicijativama i apelima zbunjuje narod i stvara privid podeljenog mišljenja koje je, zapravo, gotovo podudarno po pitanju statusa KiM i nastavka tzv. evropskih integracija koje su uslovljene odricanjem od 17 odsto teritorije Srbije, odnosno potpisivanjem sporazuma sa prištinskim vlastima do kraja 2019. godine, kaže Stamatović.

Važno je da se sve inicijative, poput Narodne incijative “Ustani za Kosovo!“, “Apela za odbranu Kosova i Metohije“, “Radne grupe za KiM“, Apela patrijarhu Irineju da se Srpska pravoslavna crkva izjasni o potpisivanju “pravno-obavezujućeg sporazuma“, ali i poziva svim patriotskim i nacionalnim organizacijama da iskažu svoj jasan stav o najavljenom sporazumu sa Prištinom, do inicijative za raspisivanje personalnog referenduma o Kosovu i prekid bilo kakvih pregovara sa EU, SAD, NATO po pitanju KiM, pretoče u jedan jedinstven nacionalni program, makar to bio i „najmanji zajednički sadržilac“ i da se, bez obzira na sve političke razlike, stvori čvrst patriotski blok za odbranu KiM – zaključuje Milan Stamatović, prenosi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari