Stamatović: Zlatna gondola će se graditi uprkos pretnjama 1Foto: Opština Čajetina

Ako državni organi do Đurđevdana ne donesu pozitivno rešenje za gradnju gondole na Zlatiboru, koju sama finansira opština Čajetina, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će pozvati narod Zlatiborskog okruga, ali i cele Srbije, da svi zajedno 9. maja na licu mesta od Ministarstva građevine zatraže građevinsku dozvolu.

Stamatović naglašava da posle druge „Svesrpske narodne mobe“ održane na Zlatiboru 1. maja, više nema nazad i da će se „Zlatna gondola“ graditi i izgraditi, uprkos svim pretnjama, pritiscima i opstrukcijama državne vlasti u Beogradu.

On je izjavio da će biti primoran da pozove narod da zajedno traže građevinsku dozvolu od Ministarstva građevine,saobraćaja i infrastrukture i ostvarivanje prava na rad i ljudima iz unutrašnjosti Srbije, sa slobodne teritorije Zlatibora, bar, kako je ukazao, u onoj meri koliko je to omogućeno „fantomskom projektu Beograda na vodi“ ili Zukorlićevom „čardaku ni na nebu ni na zemlji“ u Novom Pazaru.

U utorak i sredu smo već iskopali temelje za osam nosećih stubova, sledećih dana nastavljamo sa iskopima i pripremom za betoniranje nosača gondole, predočio je Stamatović.

Prema njegovim rečima, Republička građevinska inspekcija je danas izašla na teren i zapisnički konstatovala da nisu postupili po prethodnom nalogu i zemljište koje su kopali tokom prve „Zlatiborske mobe“ nisu vratili u prvobitno stanje.

– Pošto je više nego očigledno da nam Ministarstvo Zorane Mihajlović potrebne dozvole neće izdati do Đurđevdana, do kada smo im dali rok, kad već Vlada neće, osim golom silom, u pohode svojim građanima, eto nas Zlatiboraca, već za Dan pobede, u posetu našoj Vladi, odnosno Ministarstvu državnih raspikuća pod prozore, poručio je Stamatović.

On je izjavio da nadležne republičke inspekcije, već godinama, ignorišu prijave lokalne samouprave koje se odnose na one koji po Zlatiboru uzurpiraju državnu imovinu, ne plaćaju ni poreze ni doprinose, ali zato rado ugošćavaju
„visoke goste“ iz „nenarodne naprednjačke Vlade“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari