Štampa: Predsednik Izraela zahvalio Vučiću na najavi otvaranja diplomatske misije u Jerusalimu

Ostavite komentar


  1. Otvaranje diplomatskog predstavnistva u Jerusalimu je samoubilacki potez i nadam se da je lazov samo jos jednom slagao da bi se dodvorio.
    Bez obzira sto podrzavam Israel, ovaj potez je los po interes Srbije po pitanju Kosova i Metohije jer bi muslimanske zemlje koje ne priznaju laznu drzavu „Kosovo“ mogle da se predomisle.
    Od Maroka do Indobezije.

    1. A Maroko, Indonezija i ostale muslimanske zemlje inace samostalno vode svoju spoljnu politiku…

    2. Mozda Maroko zaista samostalno vodi svoju spoljnu politiku s obzirom da nije priznao Kosovo a na svojoj teritoriji ima beliku americku vojnu bazu a zna se odlicno da se svaka zemlja koja ima takvu bazu vodi da je „pod kontrolom“.

    3. Tu pokušavamo da ispravimo grešku što smo onomad glasali za prijem Palestine, te na terorizmu zasnovanoj državi, baš kao i R. Kosovo, i ako nije članica UN u UNESKO i tako pokazala put upravo R. Kosovo šta treba da radi i otme srpske svetinje, kao što je sada Hristov grob baština Palestinaca a ne hrišćana i Izraelaca. Zato je Makron onako žustro reagovao i bukvalno izbacio palestinske policajce iz francuske crkve u Jerusalimu.
      Gotovo u istoj nedelji kada je Izrael proglasio za Jerusalim za prestonicu tako nešto je uradilo i R. Kosovo proglasivši Dušanov carski grad, zbog jedne uđeeice gde je osnovana Prizrenska Liga 1878 god. Dakle. Dušanovo utvrđenje, manastir Bogorodica Ljeviške, najstarija Bogoslovija, cincarska Potkalhaja, čitavih osam vekova srpskog postojanja i opstajanja postaje prestonica novo formirane samo proglašene države.

  2. Neka je i on nesto pametno i korisno za Srbiju uradio… samo da ispuni to sto je rekao.

  3. Sve je ok dok je Izrael pri stavu da ne priznaje nezavisnu kosovsku drzavu.

  4. I ovo ce nekima zasmetati jer pojedinci smatraju da Srbija treba da bude u losim odnosima sa citavim svetom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.