Stanković (Biramo Niš): Mogući novi izbori u gradu u kojem SNS broji "poslednje dane vlasti" 1Đorđe Sranković (Biramo Niš): foto M. M./ATAImages

Kandidat koalicije „Biramo Niš“ za gradonačelnika Đorđe Stanković izjavio je danas da postoji mogućnost da vlast ponovi izbore u Nišu održane 2. juna, ali i da Srpska napredna stranka (SNS) „broji poslednje dane vlasti“ u tom gradu.

„Postoji ta mogućnost, jer neće moći da saberu svoje kvaziratnike, neće moći ni da se dogovore međusobno, ali ih plaši što na tim novim izborima neće proći bolje, već još gore“, rekao je u intervjuu za list „Nova“ Stanković, koji je i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS).

On je naveo da je koalicija SNS-a bila sačinjena od 11 stranaka među kojima je i Socijalistička partija Srbije (SPS), i da u celom tom paketu nemaju većinu.

Kako je kazao, SNS u Nišu nema legitimitet, „ima sve gori rejting“ koji je na 25 odsto trenutno, i to sve sa imenom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Govoreći o deklaraciji NPS o zabrani kopanja litijuma i bora, rekao je da je ona politički stav, odnosno poruka građanima na kojoj su strani i šta sve nude.

„Miroslav Aleksić (predsednik NPS) je prilikom predstavljanja te deklaracije ponudio i jasnu ekonomsku alternativu litijumu, jer je trenutno poruka ove vlasti da je litijum ekonomska šansa Srbije, a to nije istina“, rekao je Stanković.

Istina je, dodao je on, da samo izvoz maline iz Srbije je „skoro duplo veći nego što bi bila godišnja zarada od rudne rente i svih ostalih davanja koje može da proizvede rudnik u dolini Jadra i to u idealnim uslovima kada ne bude investicija kompanije Rio Tinto“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari