Stanković (Novi DSS): Vučić i Brnabić pokušavaju da diskredituju protest protiv litijuma 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Član Predsedništva Nove demokratske stranke Srbije Mlioš Stanković ocenio je danas da predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvode „besprizornu kampanju“ diskreditovanja protesta protiv litijuma i njegovih učesnika.

„Veliki protestni skup u Loznici na kom je narod jasno poručio da ne želi rudarenje litijuma i pretvaranje Srbije u rudarsku jamu rasplamsao je režimsku kampanju promocije ovog projekta, iako su ‘stavili tačku’ i zvanično odustali od njega pre dve godine“, rekao je on u pisano izjavi.

Dodao je da su pokušaju da promene izrazito negativan stav javnog mnjenja prema rudarenju litijuma pun doprinos dale i komercijalne televizije sa nacionalnom frekvencijom „koje uz podršku Regulatornog tela za elektronske medije konstantno krše zakon i onemogućavaju građanima pravo na istinito izveštavanje“.

„Na njihovu žalost, građani su odlučni u nameri da sačuvaju zdravu životnu sredinu i budućnost jednog od najlepših i najplodnijih krajeva Srbije. Novi DSS nastaviće u toj borbi da ih podržava uz obećanje da ćemo izgraditi slobodnu državu u kojoj će nosilac suverenosti biti narod, a ne strani ambasadori i međunarodne korporacije“‚ naveo je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari