Stanković: SNS vlast u Nišu je bila najgora u Srbiji 1foto A.K./ATAImages

Kandidat za gradonačelnika Niša Đorđe Stanković (Biramo Niš) izjavio je danas da se Srpska napredna stranka (SNS) u tom gradu raspala zbog brojnih korupcionaških afera i da će većina Nišlija sigurno glasati za promenu gradske vlasti.

Stanković je agenciji Beta kazao da gradonačelnici iz SNS-a nisu uradili nijednu pozitivnu stvar koja bi popravila kvalitet života u Nišu.

Upitan zbog čega veruje da će promene u Srbiji krenuti iz Niša, Stanković je rekao da su južnjaci poznati po hrabrom karakteru i da je SNS vlast u Nišu bila najgora u Srbiji.

„Gradska vlast se u prethodna tri mandata bavila korupcijom i procentima. Izostao je dolazak stranih investitora i danas većina zaposlenih Nišlija živi od medijalne plate koja iznosi 56.000 dinara. S tim novcem je nemoguće preživeti, jer potrošačka korpa iznosi 80.000 dinara, a zakup stana od 50 kvadrata 350 evra“, rekao je on.

Stanković je kazao da će nova vlast u prvih godinu dana otkriti sve korupcionaške ugovore koje su sklopili naprednjaci.

„Ova garnitura na čelu s Draganom Sotirovski je, zbog lošeg rada, smenjena pre izbora. Oni su čak krali i na deci, jer su školski pribor naručivali po deset puta većoj ceni od realne. Sve komunalne aktivnosti su preplaćivali, a neke, čak, iako su plaćene, nisu ni odrađene. Nišlije su posebno bile zgrožene kada je zetu gradonačelnice kupljen stan iz Fonda za socijalno ugrožene“, istakao je Stanković.

Naglasio je da u gradskoj upravi, pored neefikasnosti, nije postojala odgovornost u radu gradskih čelnika.

„Gradonačelnica i njeni saradnici međusobno su komunicirali samo preko vibera. Nijedan komunalni problem nije rešen, iako ogroman broj domaćinstava po obodu grada nema kanalizaciju i ima problem s nedostatkom vode za piće. Septičke jame se često izlivaju ispred osnovnih škola“, rekao je.

Prema njegovim rečima, promena vlasti u Nišu označiće početak kraja Srpske napredne stranke.

„Pozivam Nišlije da izađu na glasanje 2. juna. Bez obzira na sve marifetluke vlasti, o sudbini Niša i Srbije odlučiće građani na izborima. Ako izlaznost bude velika sigurno ćemo pobediti“, ocenio je.

Na pitanje šta bi opozicija uradila u prvih 100 dana ukoliko osvoji vlast u Nišu, Stanković je rekao da je prioritet reforma gradske uprave i otkrivanje korupcije.

„Reformisaćemo gradsku upravu i otkriti sve korupcionaške afere u proteklih 12 godina. Bićemo svakodnevno u komunikaciji s građanima i izgraditi nedostajuću infrastrukturu u svim delovima grada. Poništićeno štetne urbanističke planove i maksimalno se angažovati na privlačenju stranih investicija“, kazao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari