Stanković: Svako ko je u NS dao podršku Aleksiću biće obeležen i smenjen 1foto A.K./ATAImages

Od 125 odbora Narodne stranke podršku kandidaturi Miroslava Aleksića za predsednika stranke do sada je dalo više od 90. Očekujemo da će ta cifra preći i sto odbora, ali da to ne znači da će i izbori u Narodnoj stranci biti fer i demokratski, kaže za Danas Đorđe Stanković, poslanik i smenjeni predsednik niškog odbora Narodne stranke .

On napominje i da gradski odbor Beograda podžava Aleksića za predsednika i da ta podrška ide od predsednika gradskog odbora, preko svih potpredsednika, kao i da Aleksić ima podršku većine stranačkih organa u beogradskim opštinama.

Uprkos natpolovičnoj podršci Aleksiiću, sagovornik Danasa veruje da cilj Vuka Jeremića nije da dođe do ravnipravnih i fer stranačkih izbora.

“ Tome u prilog ide i podatak o smenama onih odbora koji su dali podršku Aleksiću i smeni svih koji drugačije misle. Aktuelno rukovodstvo želi da nas istera iz Narodne stranke, time što na ovaj način kroji proceduru i razrešava one koji drugačije misle. Svako ko je dao podršku Mikiju obeležen je i biće smenjen, tako da ceo koncept demokratskih stranačkih izbora gubi smisao. Moja smena je bila samo poruka svima koji drugačije misle „, kaže Stanković, komentarišući odluku Izvršnog odbor Narodne stranke da će novo rukovodstvo biti izabrano transarentno i demokratski.

Da podsetimo, nedavno je poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović imenovan za poverenika Gradskog odbora Niš i njegov zadatak biće da organizuje rad Odbora do stranačke skupštine, s obzirom da je mandat Gradskog odbora istekao u februaru.Ovo imenovanje usedilo je nakon što je Stanković otvoreno stao na stranu Aleksića nakon njegove smene sa mesta predsednika IO Narodne stranke.

Izvršni odbor NS odredio je kvote za izabrane delegate koji će birati rukovodstvo stranke na stranačkoj skupštini zakazanoj za 22. oktobar 2023. godine, na kojoj će kandidati za predsednika biti Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić.

Svi lokalni odbori Narodne stranke širom Srbije dobili su određeni broj izabranih delegata koji će učestvovati na izbornoj skupštini stranke, srazmerno broju članova stranke u svakom mestu u Srbiji, navela je ova politička partija.

„Delegati će biti birani na transparentan način, u demokratskom procesu koji podrazumeva da će svaki član stranke moći da bira i da bude biran, kao što Statut Narodne stranke i predviđa. U biračkim odborima biće predstavnici oba kandidata za predsednika stranke, zastupljeni na paritetnoj osnovi“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Lokalni odbori će imati priliku da pozovu kandidate za predsednika stranke da im se obrate i predstave svoj program, tim i viziju za budućnost Narodne stranke i Srbije.

Skupštine lokalnih odbora Narodne stranke na kojima će se birati delegati za stranačku skupštinu, zakazanu za 22. oktobar, biće održane između 1. septembra i 15. oktobra 2023. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari