Stano o Vulinovoj poseti Moskvi: Održavanje veza sa Rusijom nije u skladu s vrednostima EU 1foto (BETAPHOTO/European Commission/XAVIER LEJEUNE/DS)

Portparol u Evropskoj komisiji Peter Stano je izjavio je komentarišući posetu Aleksandra Vulina Moskvi da održavanje veza sa Rusijom u vreme njenog agresorskog rata protiv Ukrajine nije u skladu sa vrednostima EU i procesom pridruživanja Evropskoj uniji.

„Evropska unija želi da računa na sve zemlje kandidate kao na pouzdane evropske partnere koje imaju zajedničke principe, vrednosti, bezbednost i napredak. Evropska unija je bila kristalno jasna sa svojim partnerima: odnosi sa Rusijom ne mogu biti uobičajeni zbog neopravdanog, agresorskog rata Rusije protiv Ukrajine“, rekao je on za N1.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin je, tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Vladivostoku, rekao da Srbija koju vodi Aleksandar Vučić nikada neće postati članica NATO, nikada neće uvesti sankcije Rusiji i nikad neće dozvoliti da se sa njene teritorije sprovode bilo kakve antiruske akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari