Potvrđeni mandati odbornika na opštini Stari grad, sledi tajno glasanje za predsednika - jedini kandidat je Marko Bastać 1Foto: Miroslav Dragojevic

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Stari grad danas su potvrđeni mandati 56 odbornika, koji su izabrani na lokalnim izborima održanim 2. juna ove godine.

Nakon toga, kako je predviđeno, odbornici će izabrati predsednika Skupštine opštine Stari grad i njegovog zamenika, tajnim glasanjem.

Jedini kandidat za predsednika je Marko Bastać, predvodnik liste „Čuvari Starog grada“, koji je uoči glasanja rekao da ima većinu i da će za njega glasati 33 odbornika, koji su dali potpise za njegovu kandidaturu, što dalje znači da su mu odbornici SNS dali podršku.

Prema izveštaju Izborne komisije o rezultatima glasanja za odbornike Skupštine gradske opštine Stari grad održanih. 2. juna, najviše glasova osvojila je koalicija stranaka okupljenih oko liste „Biramo Stari grad-Radomir Lazović“.

Ta lista je osvojila 37,01 odsto, odnosno 23 mandata.

Lista „Aleksandar Vučić-Stari Grad sutra“ je osvojila je 34,79 odsto glasova ili 21 mandat.

Lista „Čuvari Starog Grada-Marko Bastać“ osvojila je 16,35 odsto glasova, odnosno 10 mandata, a po jedan mandat osvojile su liste „Za zeleni Stari grad-Dr Dejan Žujović“ s 3,16 odsto glasova i „Narodna lista“ koja je osvojila 3,12 odsto glasova.

Uprkos činjenici da je lista „Biramo Stari grad-Radomir Lazović“ osvojila najveći broj mandata, od Marka Bastaća zavisi da li će ova opština ostati u rukama naprednjaka ili će doći do smene vlasti.

Prema svemu do sada poznatom, Bastać je najverovatnije napravio dogovor sa SNS, iako se na izborima predstavljao kao opozicioni kandidat koji je za smenu vlasti SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari