STAV: Građani jedini pravi pobednici izbora, opozicija da se popravi 1Foto: A. Latas/Danas

Studenti iz neformalne studentske organizacije STAV (Studenti protiv autoritarne vlasti) čestitali su večeras pred Gradskom kućom u Novom Sadu izbornu pobedu građanima, kako su naveli, jedinim pravim pobednicima.

U performansu, nakon kojeg su nazdravili na pobedi šampanjcem i papirnim čašama, podsetili su da je juče na Novosadskom sajmu bio sabirni centar „takozvanog SNS-a“ kojim su hteli da prekroje izbornu volju građana, ali da nisu uspeli jer su ih građani u tome sprečili.

Dodali su da ne priznaju takozvanu pobedu SNS-a, te da od danas sve institucije u gradu za njih postaju takozvane.

„Od danas je tužilaštvo- takozvano tužilaštvo. Od danas je policija koja štiti mafiju- takozvana policija. Od danas je nepoznati gradonačelnik – takozvani gradonačelnik. A ova gradska kuća- takozvana gradska kuća“, naveli su.

Upozorili su i opoziciju da ne ume da vodi kampanju, da nema plan za dalje, već da je prihvatila nelegitimne rezultate izbora.

„Oni što mi kao građani ovog grada i ove zemlje tražimo od opozicije, a nekih pripadnika opozicije ovde ima i voljni su da slušaju, je da se poprave. Da nauče kako bolje da rade za svoje građane i da ponude rešenja. Mi od danas ne priznajemo Srpsku naprednu stranku kao vlast. Do pobede“, istakli su iz STAV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari