Stav nemačke vlade se nije promenio

Ambasada Nemačke o izjavi Petera Bejera da Srbija treba da prizna Kosovo

Ostavite komentar


  1. Не знам зашто инсистирају на потписивању „правно обавезујућег споразума“ кад он постоји и потписан је пре више од 25 година. Зове се Устав Републике Србије и прихваћен је од стране легитимних представника свих становника Косова и Метохије, укључујући и тамошњу албанску националну мањину. Потребно је само да се настави са његовом применом, а ту би помоћ СР Немачке била добродошла јер је позната да они имају јак неформали утицај на косовско-метохијске Албанце. Остали становници АП КиМ, укључунући и скоро пола милиона протераних (тзв. „интерно расељених лица“) све време прихватају и признају тај правно обавезујући документ.

  2. Zbog Miloševića i sledbenika,Srbija je nepovratno izgubila i ono malo ugleda!

  3. Ne zaboravite da je Nemačka najviše € donirala Srbiji,a ne srpska najveća zabluda, Rusija!

  4. Jednom za sva vremena trebamo da shvatimo da ZSO sa izvršnim ovlašćenja nikada neće biti i čak manje šanse ima ZSO+ od razgraničenja. Oni (kosovski Albanci) su „Žrtvovali“ Preševo i Bujanovac koji su od Otomana pa do Musolinijeve: „Shqiperije e Madhe“ bili albanski tj. Kosovski Sandžak za uvek srpski Ibarski Kolašin tj. Dolinu Jelene Anžujska čiju su zadužbinu u kome se zamonašula potopili a Srbije raselili za rad Jezera Gazivode. Ako se jezero vrati u posed Srbije imali bi obavezu da Albancima svu vodu isporučuje o besplatno.
    Ako ZSO+ profunkcioniše, onda malenom Zubinom Potoku trebaju vlasti R. Kosovo isplaćivati oko 70.000.000 Evra godišnje, pa onda za olovo, cink, srebro i zlato iz RTK i Trepča može slobodno prodavati a da centralnoj vladi plaća samo carinske dažbine i PDV. Ako se ZSO + pridruži i Gora (a hoće) onda bi Štrpce, Brezovica i cela Severna Šar Planina ubijala pare od planinskog turizma. Ne zaboravimo i verski turizam sa lekovitim čudotvornim moštima svetoga Kralja Stefana i čudotvorne ikone majke Božje koju je ikonopisao sv Luka (po čudesima sličnim sv Vasilija Ostroškog), dakle, skoro sva moguća zarada jer industrije R. K. nema, će biti u rukama 10/11 srpskih i goranskih opština.
    I da ponovim, pre će Albanci od Srbije da dobijaju: vodu, struju, olovo, cink, srebro i zlato za džabe nego da kosovski Srbi raspolažu tolikim novcima pa još ako Srbi u Enklavama kao i Indijanci u Rezervatima otvore kazina koje je Rama u Albaniji zabranio Albanci će pocrkati od zavisti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.