Stefanović: Krivično delo Jankovića 1Foto: www.mc.rs

Nakon izbora Saša Janković je pokušao da falsifikuje izbornu volju građana i time počini jedno teško krivično delo, izjavio je član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare.

On je istakao da se nada da će nadležni državni organi reagovati na to što je Janković lažno obaveštavao javnost.

Janković je lažno obaveštavao javnost o prekrajanju izborne volje građana, čime je počinio ozbiljno delo, rekao je Stefanović i istakao da nikakvog prekrajanja izborne volje, osim onog što je učinio Janković, nije bilo.

To je uradio potpuno lažno obaveštavajući javnost, čineći jedno ozbiljno delo i nadam se da će nadležni organi razmotriti sve, čudi me što nisu reagovali već, na to uznemiravanje građana na veoma ozbiljan način, a pokazalo se kao potpuna laž, rekao je Stefanović.

On je podsetio da je izborni štab Jankovića pokušao da falsifikuje izbornu volju tvrdeći da su na dva biračka mesta u Novom Pazaru Aleksandru Vučiću pripisana 793 glasa više nego što je dobio.

On je čestitao Jankoviću na formiranju političke stranke.

Očigledno da je to, sa vedetama kao što je Zoran Živković, koji se zalaže za ukidanje Republike Sropske, platforma za budućnost Srbije, želimo mu da sa takvom politikom nastavi. Očigledno da čak i sa ovim koji su ga podržavali i na čijoj infrastrukturi je gradio kampanju, posle nekoliko dana ni sa njima više ne može, ocenio je Stefanović.

Na pitanje novinara zašto u radnom danu nije na poslu ministra policije, već drži stranačku konferenciju, on je odgovorio da mu je kao ministru po zakonu dopušteno da 15 minuta odsustvuje s posla i da kao predstavnik stranke kaže šta misli, jer je na predlog te stranke i izabran na tu funkciju.

Ja sam ovde član Predsedništva SNS, a možete da proverite koliko ja radim tokom dana, mnogo duže od prosečnih osam sati, mnogo, mnogo duže, dobrodošli ste da proverite na moje radno mesto i subotom i nedeljom, rekao je on.

A Saša Janković za vreme mog radnog vremena je šetao psa, to nikad niste postavili pitanje, interesantno, dodao je Stefanović.

Stefanović je rekao da je tehničkom greškom njegova konferencija za novinare umesto u sedištu stranke bila zakazana u MUP i da zato neće da odgovara na pitanja sa pozicije ministra unutrašnjih poslova.

On se osvrnuo na građanske proteste, ocenjujući da su oni politički i da nisu prijavljeni po zakonu.

Stefanović je izjavio da je angažovan minimalan broj policajaca u civilu koji obezbeđuju šetnje, u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima.

Čini mi se da neki ljudi kukaju, smeta im što nema policije, jer bi naprosto voleli da se posvađaju s policijom, da sebe iskoriste kao žrtve i da omasove skup, ali policije nema, ne može se desiti sukob s policijom, naglasio je.

Nećemo dozvoliti nikakvo nasilje, iskreno se nadam da neće biti incidenata i da će rušenje „Zida plača“ ispred Skupštine Srbije biti poslednji, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, po zakonu bi trebalo prijaviti javni skup na otvorenom pet dana unapred, da bi mogao da se obezbedi i organizuje saobraćaj u gradu.

Moja molba je bila da sarađuju, ali problem je što bi onda morao da se prijavi organizator, a oni žele to da izbegnu, zaključio je on.

Povodom toga što je Poverenik za informacije Rodoljub Šabić pokrenuo postupak nadzora MUP zbog zahteva iz policije da se dostave podaci o građanima koji se leče pod šifrom F, Stefanović je rekao da je dao nalog da se to proveri i da će javnost biti obaveštena ako je bilo propusta u radu MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari