Stefanović: Nije neophodno da predvodimo kolonu

Jedan od lidera Saveza za Srbiju za Danas o političarima i protestima

Ostavite komentar


  1. ipak treba da stanete ne na celo kolone vec da se pridruzite i ucite u zadnjim redovima od hrabrih mladih ljudi.Perspektivu mladih i vi kao opozicija ste unistili samim razjedinjenjem vec 7 godina..protiv ujedinjenih moze se samo novim naprednijim ujedinjenjem..shvaticete u koloni koliko obican antipolitican mlad covek oseca beznadje kada svoje godine trosi na ispravljanje sistemskih gresanka vlasti …tvrdim da vlast vec ovu silu polako usmerava na svoj mlin..iako su krenuli ka vasem.ne nacelo kolone..pustice oni vas i pozvati sami kada artikulisete ciljeve platformu i pokazete volju ne da samo osvojite vlast vec da menjate na bolje..narod glasajuci bezrezervno stavlja glavu porodicu na panj buducoj vlasti.. jedini zalog su oni sami sebi..dakle dajte vi narodu kontra zalog u kome ce leteti korumpirani,nacionalisti, anti evropljani,sistemski istrebljivaci,vlastodrsci..eto SAMO TO SE TRAZI OD VAS SA TAJNE VECERE OPOZICIONARA..da duvate u tikvu drzave jednake za sve ..da pojedinci ne budu iznad drzave i cim se desi da nestane iz sfere odlucivanja ..dakle ponudite mehanizam gde drzava bude drzava u svakom segmentu..gde drzava nije vlastodrzac vec faktor razvoja pojedinca,mzajednice opstine regije ..gde policajac normalno kulturno radi svoj posao bez da preispituje koga je zaustavio.. da doktori operisu da djaci uce ne za robovlasnicko drustvo vec za licni i kolektivni razvoj.. gde korupcija zvuci kao cudo a ne kao normala..E Stefanovicu stanite na zacel;je kolone pa se licnim primerima polako probijajte na celo..narod nije budala..zna da ga samo politicari razjedinjuju ma koji..nemojte biti vi ..narod je sada opozicija vase je da se pravilno infiltrirate ..i to vam je poruka.. ako bi recim prof Zec DAO EKONOMSKU PLATFORMU..ZASTO NE ON .. ZASTO VI..PA DOKAZITE OVOJ KOLONI ZASTO VI..

    1. Vlastimirka , bez nervoze , biće kako veliki kažu!
      Svi znamo da je Srbija posle NATO bombardovanja 1999. i Kumanovskog sporazuma OKUPIRANA država (u svim ministarstvima sede strani savetnici) i da se Srbima ponavlja nova Jalta i 1944.,
      Danas velike sile još nisu odlučile koji će političar dobiti ulogu đenerala Draže (svi Srbi u Kraljevini Srbiji po korigovanom Londonskom sporazumu iz 1915.) , a ko ulogu maršala Tiita (avnojevska Srbija, bez KiM) , ali je već određeno da AV glumi generala Nedića (čak imaju isti plan da se Srbiji pripoje samo delovi KiM i BiH) !
      Srećom, Kina je mnogo daleko, pa njeni crveni tenkovi ne mogu da uđu u Srbiju i promene sistem i dovedu novog Tiita (kao SSSR 1944.)!

      1. nisam bas sve razumela ,ali zasto zemlje koje imaju uredjen sistem po svim segmentima nemaju drazu,tita AV ili djilasa..vec niko i ne zna ko je na vlasti.. e pa zato sto se sistem u srbiji ne gradi vec 23 god.. sistem partijski je na delu..ovi ljudi pokusavaju upuytiti apel i ovoj i buducoj vlasti da nema prostora za vodje vec za izgradnju drzave i uredjena dostojnog gradjanina…da se vise ne bavimo nikakvim istorijskim budalama vec sadasnjoscu i buducbnoscu..ovo sada je BUDALUCNOST

  2. ipak treba da stanete ne na celo kolone vec da se pridruzite i ucite u zadnjim redovima od hrabrih mladih ljudi.Perspektivu mladih i vi kao opozicija ste unistili samim razjedinjenjem vec 7 godina..protiv ujedinjenih moze se samo novim naprednijim ujedinjenjem..shvaticete u koloni koliko obican antipolitican mlad covek oseca beznadje kada svoje godine trosi na ispravljanje sistemskih gresanka vlasti …tvrdim da vlast vec ovu silu polako usmerava na svoj mlin..iako su krenuli ka vasem.ne nacelo kolone..pustice oni vas i pozvati sami kada artikulisete ciljeve platformu i pokazete volju ne da samo osvojite vlast vec da menjate na bolje..narod glasajuci bezrezervno stavlja glavu porodicu na panj buducoj vlasti.. jedini zalog su oni sami sebi..dakle dajte vi narodu kontra zalog u kome ce leteti korumpirani,nacionalisti, anti evropljani,sistemski istrebljivaci,vlastodrsci..eto SAMO TO SE TRAZI OD VAS SA TAJNE VECERE OPOZICIONARA..da duvate u tikvu drzave jednake za sve ..da pojedinci ne budu iznad drzave i cim se desi da nestane iz sfere odlucivanja ..dakle ponudite mehanizam gde drzava bude drzava u svakom segmentu..gde drzava nije vlastodrzac vec faktor razvoja pojedinca,mzajednice opstine regije ..gde policajac normalno kulturno radi svoj posao bez da preispituje .

  3. „Kao što je odlično da prvi put u sedam godina imamo jedinstvo mladih, građanskih organizacija i partija opozicije.“
    Stefanović ili ne shvata, ili zaboravlja, da su protesti spontano ispoljavanje nezadovoljstva građana kako vladajućom strukturom, tako i delovanjem opozicije!
    Ukoliko pod hitno ne odbace svojih nebuloznih 30 tačaka, (koje će odbiti veliki deo glasača), i ne sagledaju kojih su to 5-6 ključnih zahteva pobunjenih građana, sa kojima treba zajednički da krenu u borbu protiv ove korumpirane i bahate vladajuće strukture, poraz cele opozicije, kao i protesta građana, biće neminovan!

    1. Ključni zahtevi su da se paraleno sa insistiranjem na RAVNOPRAVNIM uslovima za izbore , zahteva da Vlada Srbije ODMAH donese EKONOMSKE mere za bolji život građana Srbije :
      1.povećanje minimalne plate i penzije za 5.000 dinara;
      2.skraćenje radnog vremena na 7 sati dnevno (35 nedeljno), a da se prekovremeni rad plaća uvećano 50%;
      3.uvođenje progresivne porezne stope za sve preko tri prosečne plate, dobiti, vrednosti imovine;
      4.formiranje ministarstva za investicije iz dijaspore;…
      5. ….

  4. Već ste nas jednom izneverili. Šta me briga za Vučića i njegove, nikad nisam ni bila na njihovoj strani, ali na vašoj jesam, a vi ste umislili da su vam zemlju poklonili na uživanje one 2000. Imate li pravo na još jednu šansu ili je vreme za nove ljude?

    1. Vreme je za NOVE ljude, pogotovop nije vreme za one kojima je su ostavili ženu i decu zbog Olive Kovačev , čuvene titova pionirke i unuke komunističkog generala !

  5. Vlastimirka , bez nervoze , biće kako veliki kažu!
    Svi znamo da je Srbija posle NATO bombardovanja 1999. i Kumanovskog sporazuma OKUPIRANA država (u svim ministarstvima sede strani savetnici) i da se Srbima ponavlja nova Jalta i 1944.,
    Danas velike sile još nisu odlučile koji će političar dobiti ulogu đenerala Draže (svi Srbi u Kraljevini Srbiji po korigovanom Londonskom sporazumu iz 1915.) , a ko ulogu maršala Tiita (avnojevska Srbija, bez KiM) , ali je već određeno da AV glumi generala Nedića (čak imaju isti plan da se Srbiji pripoje samo delovi KiM i BiH) !
    Srećom, Kina je mnogo daleko, pa njeni crveni tenkovi ne mogu da uđu u Srbiju i promene sistem i dovedu novog Tiita (kao SSSR 1944.)!

  6. Cudno da Stefanovic tvrdi da nije neohodno da partisk lideri predvode ucesnike protesta. Prilikom NATO bombardovanja SRrbije u Londonu su svakodnevno odrzavane manje anti-nato demonstracije Srba i Irca Kevina, koji je i preko noci bio tu i cuvao mesto preko puta Whitehall, da nam ga neki drugi demonstranti nezauzmu i nacionalne, koje su odrzavane subotom u kojima je ucestvovalo oko 20 hiljada demonstranata. Nacionalne demonstracije su ozbiljno pripremane, ispisivane parole i dogovarano koje ce se parole izvikivati. Na celu kolone isla je clanica Parlamenta Alis Man, koja je zajedno sa jednim od demonstranata nosila plakat, iz koga se jasno vidi zbog cega se demonstrira. U prvim redovima su bili Toni Ben, jedan od najpoznatijih i najcenjenijih laburistickih lidera, koga su postovali levo i desno opredeljeni Britanci, Tam Daljal, najstariji clan Parlamenta, Dzerami Korbin, neki od parlametaraca iz redova Konzervativne partije. Demonstrantima su se obracali i govorili Toni Ben, briljantni nobelovac Harold Pinter, clan Evropskog parlamenta Grk, kome nisam zapamtila ime, vodja CND kampanja za atomsko razoruzanje, jer se govorilo da se Srbija zasipa osromasenim uranijumom. Te demonstracije su bile sjajno propracene u medijima i TV. Obracajuci se nama organizatori su nas stalno podsecali da sto vise demonstranata ucestvuje u protestima. Moram da priznam da medju nama nisam videla Anu Brnabic, a ni Aleksandra Karadjordjevica, koji se na televiziji zalio da mu je Milosevic uzurpirao posed i nedostatak demkratije u Srbiji. I zjava Borka Stefanovica lici mi na srender i sumnjam da opozicija bilo sta konkretno i konstruktivno moze da osmisli i uradi.

  7. Ništa od ove opozicije, ni sa građanima i nevladinim organizacijama ni bez njih. Kompromitovana je u svakom mogućem pogledu i u delovima i u celosti. Građanski protesti su utoliko važniji. Evo, vlasti već same zagovaraju vanredne izbore. Međutim, ako narodni odijum dođe do punog izraza, ni to im neće pomoći. Zato i žure, da preduhitre pojavu kakvog novog Tome Nikolića koji je svojevremeno na taj način, i na opšte čuđenje, pobedio jednu samozvanu, narcisoidnu i anacionalnu garnituru.

  8. šta ti ima da predvodiš kolonu. vi ste započeli postupak upropašćavanja narodnog blaga i rasprodaju resursa koji su naprednjaci nastavili i dokusurili ovaj narod. Odstraniti i jedne i druge iz protesta da bi se otvorila vrata novima koji će patriotski brinuti o narodu i državi a ne da nas mire sa sudbinom da Kosovo nije Srbije…

  9. i ne treba da vas bude na protestima uopste. vi ste ove doveli na vlast… zna se kako. sta cete nam sada?
    Narod da se sam organizuje i izabere svoje predstavnike u politickom zivotu. to je jedina sansa da se stvarno sistemski izmeni situacija. jedino ne znam da li je bolje bojkotovati izbore, ili izaci na njih pa onda totalan bojkot zbog neregularnih uslova pod kojima su odrzani.
    Samo narod, nikako politicari!!! A

  10. Predlažem da organizatori pozovu Branku Stamenković kao pravu opozicionarku i borca protiv rezima. Žena je pravi lav, elokventna, pametna i hrabra. Djb mora biti garant da će se plan u 30 tačaka sprovesti jer su zapravo oni izvorni autori ovog plana kojeg je Szs iskopirao u većoj meri. Branka je žena, novo lice koje uliva poverenje.

  11. Tako je bre, ja svake aubote idem na proteste, a vi cete da sacekate da mi odradimo posao i onda da sednete u fotelje. Postovani Borgo, Djilase, Bosko, Lutanovce… sednite i dogovorite se o zahtevima, iznesite ih i onda cemo svi zajedno oboriti diktaturu.

    1. Ako je izbor pao na Djilasa, Borka, Vucica, Dacica, Palmu, ..tj. na „vec vidjeno“ moj glas ide nikome. Ten kad narod shvati da je potpuno svejedno ko god od vec vidjenih dodje na blast da boljitka nema, tek tada moze biti promena. 30 godina nas jasu, 30 god ih narod bogati…

  12. Bolje da vas nema. Sve i jedno ime iz opozicije je već prilično okaljano. Građanskim protestima je potrebno IME (kao što su to „Žuti prsluci“), i da kao takvi izađu na izbore (kao što su upravo i objavile vođe Žutih prsluka). Samo na taj način ovi protesti će dobiti smisao i otpočeti pravi, ubrzani, početak kraja vlasti SNS-a. Opozicija neka se kandiduje o svom aranžmanu pa da vidimo njihovu realnu snagu. Znam mnoge koji ove proteste podržavaju ali ne i opoziciju. Ne valja to, da se iza svih tih studenata, radnika, profesora…krije jedna struktura koja je već vladala i koja je SNS i dovela na vlast.

  13. G-din Stefanović nije u pravu po toliko tačaka da je nemoguće sažeti ih u jedan jedini tekst; ali, dva detalja stvarno su prevršila svaku meru. Prvo, ne da nije neophodno da ‘opozicija’ organizuje šetnje, već oni tamo nemaju šta da traže – šetaju građani do sada nepovezani sa politikom i nekompromitovani. Drugo, ko je Borko Stefanović da smelo tvrdi ko je dobrodošao među šetače a ko nije! Upravo u današnjem tekstu nesvesno je precizno razjasnio zašto mnogo umnih ljudi još ne izlazi na ulice: tvrdnja da su se svi (svi, svi) političari sabrali da nas izvuku iz mizerije, nebitno jesu li spasioci levo ili desno, razumni ili agresivni, bogati ili prebogati. Možda Stefanović ne bira društvo, građani Srbije biraju. A znaju i za reč lustracija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.