Naša mlada članica je autorka pesme Levice Srbije. Naši članovi su to sami napravili bez troškova i dogovora, kaže za Danas Borislav Stefanović, lider Levice Srbije, povodom muzičke numere tog pokreta koja se prošle sedmice pojavila na internetu i prva je pesma u ovoj izbornoj kampanji.

 Spot sa poletnom pesmom, urađenom u maniru rok muzike, čiji refren glasi: „Idemo levo, idemo gore, idemo napred, možemo bolje“, preslušalo je do sada preko 10.000 posetilaca portala Jutjub. Stefanović je u nedavnom razgovoru za Danas kazao da Levica Srbije neće u spotovima imati stare, partizanske pesme, na šta je Josip Joška Broz, predsednik Komunističke partije, koji nastupa na listi SPS, kazao da je „reč o pseudolevičarskom pokretu pošto ne praktikuju ni pevanje partizanskih pesama“.

S druge strane, predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže za Danas da DS-u nije do pesme. „U Zaječaru je blokirano 16 škola, nemaju novac ni za kredu ni za sunđer. U Pančevu propale apoteke. Nije nam do pesme“, ističe lider demokrata.

Što se tiče prethodnih kampanja, naprednjaci su 2012. na stranačkim skupovima intonirali numeru „Samo najbolji idu napred“, koju je pevao Rastko Janković, a Demokratska stranka je u istom periodu svoje konvencije uglavnom završavala Bajaginom pesmom „Što ne može niko možeš ti“, dok su Ujedinjeni regioni Srbije, koji od 2014. nisu prisutni na političkoj sceni Srbije, imali zvaničnu pesmu pod nazivom „Dođi i ti“, čiji autor je bio Mlađan Dinkić. Kada je reč o daljoj prošlosti, kampanju SPS iz 2000. pratio je spot sa pesmom „Idemo dalje“, dok je Demokratska opozicija Srbije tada na protestima, između ostalog, emitovala numeru Slađane Milošević „Vreme je“. Četiri godine ranije tokom kampanje se „vrtela“ pesma „JUL je kul“, koju je za Jugoslovensku levicu osmislio Željko Mitrović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari