Nikakva medijska prepucavanja na relaciji ministarka Zorana Mihajlović – kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića nas ne interesuju i ako mislite da je konferencija za novinare mesto gde ćemo se prepucavati unutar naše stranke, taj dan nećete dočekati. Srpska napredna stranka svoje unutrašnje stvari rešava na stranačkim organima, gde se jasno kažu sve stvari, i dobre i loše, i to je zvanični stav SNS, rekao je na stranačkoj konferenciji za novinare Nebojša Stefanović, potpredsednik SNS i ministar policije.

On je naveo i da su za SNS odgovornost i rezultati najvažnija stvar, a uspešnost za vreme dok je na vlasti pokazuju sprovedene reforme, uštede i rezultati u međunarodnoj politici, jer je Srbiju za šest meseci „posetilo više premijera nego u poslednjih 10 godina“. Iako je naveo da nema nikakvih informacija da li će tema stranačkih organa biti ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, Stefanović je rekao da svaki član GO može da kandiduje bilo koju temu. Pojasnio je i da naprednjaci na svim stranačkim organima razgovaraju o svim članovima vlade, o njihovom radu i da zato ne bi izdvajao nikoga. „Mi smo na stalnoj probi i zato smo dužni stalno da podnosimo račun stranačkim organima o rezultatima rada.“

Potpredsednik SNS saopštio je i da će najvažnija poruka lidera SNS sa sednice Glavnog odbora svakako biti poziv na jedinstvo. „Nama je to jedinstvo važno, važnije od svih političkih razmirica i priča. Poziv na jedinstvo je normalan poziv i mi to želimo da uradimo i na nivou stranke, i na nivou Srbije. Ono nam je potrebno da bismo bili jači i da bismo pokazali da su ciljevi koje smo proklamovali kao stranka i vlada ostvarivi jedino uz apsolutno jedinstvo. Nikome u stranci funkcija nije zagarantovana“, naveo je potpredsednik naprednjaka.

Novinare je zanimalo i da li promene unutar SNS predstavljaju uvod u rekonstrukciju vlade, ali je Stefanović podsetio na premijerove reči da će se time baviti kada za to dođe vreme. „Do tada ćemo se baviti reformama i važnim stvarima u Srbiji, a kada je reč o stranci, mi se na svakoj sednici Glavnog odbora bavimo svime što članovi predlože i nema zabranjenih tema“, objasnio je Stefanović, predstavljajući na konferenciji za novinare novog člana SNS – gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića.

On se osvrnuo i na izjavu novoizabrane predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da su svi Srbi u Hrvatskoj Hrvati napominjući da je to skandalozno i sramotno. „Ne smem ni da zamislim kakve bi reakcije bile da je tako nešto neko u Srbiji rekao o bilo kojoj nacionalnoj manjini. Želim da verujem da se radi samo o skandaloznoj izjavi i nadam da će Grabar Kitarović prestati da se bavi skandalima i da će početi nešto drugo da radi. Nadam se da je reč samo o skandaloznoj izjavi, a ne o politici Starčevića i Pavelića“, rekao je Stefanović.

Ne odlučuje ni SNS, ali ni Saša Janković

Odgovarajući na pitanja u vezi sa krivičnom prijavom koju je podneo ombudsman Saša Janković, ministar policije rekao je da je MUP tužilaštvu dao sve što je imao i da su u ovoj zemlji pravosudni organi oni koji odlučuju. „Ne odlučuje ni SNS ni Saša Janković, sačekaćemo i videćemo odluku nadležnih državnih organa“, rekao je Stefanović.

Biće još smena u MUP-u

U svojstvu ministra policije Nebojša Stefanović najavio je juče i da će biti još smena u MUP-u, uz ocenu da će svi oni koji ne budu pokazali rezultate u istragama i radu biti smenjeni. „Biće više smena nego što neki očekuju. Situacija je mnogo bolja nego ranije, ali još uvek nisam zadovoljan. Neće biti zaštićenih i niko neće biti lišen odgovornosti“, rekao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari