Stefanović: SNS i kad uhapsi svoje, poljubi ih i pusti, kao ribolovci šarana 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović kaže za Danas da SNS i kada hapsi svoje ljude, poljubi ih i pusti, kao ribolovci šarana.

Pitali smo Stefanovića za komentar tvrdnje premijerke Ane Brnabić da je SNS jedina stranka u istoriji Srbiji koja je uvela politiku na nema zaštićenih u njenim redovima.

Ona je gostujući na televiziji Hepi, dodala na to, da partijska funkcija ne štiti, i kao primere istakla hapšenja Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika beogradske opštine Grocka, kao i Aleksandra Jovićića, koji je do hašenja vodio beogradsku opštinu Palilula.

Prema njenim rečima, SNS je jedina stranka u kojoj se to desilo, te da su u vreme DS funkcioneri te partije i njeni sateliti bili zaštićeni i nedodirljivi.

Stefanović, koji je i nekadašnji član DS, kaže da Brnabić zaboravlja hapšenje Gorana Kneževića (u vreme hapšenja 2008. gradonačelnik Zrenjanina i funkcioner DS) i verovatno misli na predsednika opštine Palilula Jovičića.

– Ne znam nikog drugog da je uhapšen. A i taj Jovičić što je uhapšen, brzo je i pušten, a poreklo novca mu nije utvrđeno. Verovatno će uskoro osvanuti na nekoj novoj funkciji. Više me čudi što ne hapse ministra odbrane za koga kažu da je organizator rušenja Vučića. Još je ministar u Vladi kod iste te Ane Brnabić i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost. Oni i kad uhapse neke svoje sitne kokošare, poljube ih i puste, kao ribolovci šarana. No, neće oni to moći još dugo jer se približava kraj mafijaške vlasti i suočavanje sa pravdom – zaključuje Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari