Stefanović (SSP) o diplomatskoj ofanzivi: Neki u EU stoje suprotno od onog što propovedaju 1foto FoNet Milica Vučković

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović rekao je večeras da opoziciona diplpmatska ofanziva u Evropi služi da se predstavnicima nekih država ukaže da, po pitanju Srbije, „stoje suprotno od onoga što propovedaju“.

On je, za televiziju Nova S, kazao da diplomatska ofanziva u Evropi služi za nekoliko stvari, i to, kako naveo, „prvo da ukažemo na licemerje, da ih dovedemo u situaciju da su u snažnom raskoraku sopstvenih principa i vrednosti“.

Stefanović je naveo da „govori o nekim vladama u Evropi“, te da, kako je ocenio, „oni stoje suprotno od onoga što propovedaju“, saopštila je SSP.

„Ne možete doći u Srbiju i pričati o demokratiji i slobodi, ulasku u EU, a istovremeno praviti dilove sa ljudima koji suštinski predstavljaju političko krilo organizovane kriminalne grupe” rekao je.

Kazao je da je dužnost opozicije da „neprekidno“ javnosti tih zemalja, medijima i opoziciji, „pa i predstavnicima vlada“ ukazuju da u Srbiji „ne postoji rešena kanalizacija i čista voda za piće“.

Prema njegovim rečima, tu je i da u Srbiji zdravstveni i prosvetni radnici jedva preživljavaju, da se sprovodi političko i fizičko nasilje nad protivnicima, gde ljude izbacuju sa posla i iz obdaništa.

Tu je ubrojao i da je Srbija „država u kojoj su zatvoreni mediji i pokradeni izbori“, te da, „linijom pijanog milionera, kako se (predsednik Srbije Aleksandra) Vučić ponaša i prodaje državne nacionalne resurse i levo i desno onome ko više ponudi“.

„Dakle, naša dužnost je da ih informišemo, da ukažemo na licemerje predstavnika njihovih vlada i duple standarde koji se nažalost često primenjuju“, kazao je.

Da ih, kako je naveo, podsete da se to dešavalo a i na (Slobodana) Miloševića „kao garanta mira i stabilnosti“ ‘95,’96 i ‘97 i ‘98 , te da se tadašnji predsednik Jugoslavije i Srbije grlio i ljubio sa (američkim zvaničnikom Ročardom) Holbrukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari