Stefanović (SSP): Vučić potvrdio potpuni krah kosovske politike 1foto FoNet Milica Vučković

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti „samo potvrdio potpuni krah kosovske politike ovog režima i predstavio niz zahteva i gotovo nikakve mere“.

„Građani Srbije su mogli da čuju od Vučića zahteve za povratak Srba u policiju i sudstvo, održavanje izbora na Severu KiM. Problem je što je Srbe iz policije, sudstva i iz opština izbacio upravo on lično sa katastrofalnom odlukom, da Srbi napuste sve institucije i time pomogao svom partneru (kosovskom premijeru Aljbinu) Kurtiju da nastavi sa ponižavanjem i izbacivanjem Srba sa KIM“, rekao je Stefanović u pisanoj izjavi.

Stefanović je kazao da je izmeštanje pisarnica za opštinske poslove van Kosova Vučićevo „priznanje da je ukinuo srpske institucije i sve prepustio Kurtiju“.

Stefanović je istakao i da je Vučić namenio „za velike kosovske branitelje Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića posao u Beogradu na nameštenom tenderu vredan više od milijardu evra, a za decu na Kosovu 5.000 dinara za užinu“.

Svedočili smo jednoj očajnoj glumačkoj partiji koja je trebalo da prikrije jasan i potpun slom Vučićeve politike na Kosovu i puštanje niz vodu svog naroda“, ocenio je Stefanović koji je i narodni poslanik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari