Stejt department: Srbija i Kosovo da smanje negativnu retoriku

Ostavite komentar


  1. SAD su očigledno počele realnije da gledaju na kosovski problem. Trebali bi malo veći pritisak da izvrše na Tačija i njegovi svitu da se okrenu pregovorima i prestanu da zveckaju oružjem! Ipak i ovo je nešto.

  2. Dobro je što je Amerika reagovala i rešila da stane na put Prištinskim provokacijama. Izjave o Preševu su bile neprimerene i Vašington je toga svestan. Moramo nastaviti dijalog.

  3. Ovde je jasno da Albanci treba da smire strasti i smanje negativnu retoriku, Srbija se trudi da se sve resi lepo, njihove izjave to ne pokazuju

  4. Tako je uvek bilo. Drugi otimaju teritorije, proteruje više stotina hiljada domicilnog naroda, prete ratom, prave velike mega države otimajući teritorije koje nikada nisu bili njihove – a Srbija treba da smanji negativnu retoriku…
    Ali, možda su u pravu. Srbija ne bi trebala ništa da priča već da radi.
    Kao prvo, što više stranih investicija i to od onih država koji su nas besomučno bombardovali – jer, kako jedino Gornji Milanovac nije bombardovan zbog Metalca i Tetrapaka tako sada neće bombardovali Kragujevac zbog FIAT – a.
    Drugo, kako je Jezero Gazivode i hidrosistem Ibar-Lepenac
    rak-rana bilo kakvom sporazumu sa Albancima, pod hitno treba projektovati i započeti sa izgradnjom sistem kanala i tunela (dužine od svega 30-tak km.) kojim će se srpska reka Ibar kod Ribarića skrenuti do nešto malo iza Novog Pazara gde bi se reka Raška ulila u Ibar (a ne kod grada Raške) i dalje tekla čista, ne zagađena voda od jalovišta Trepčinih flotacija, i jezero isušilo, Kosovska Dolina postala Sahara i ugasile se Termoelektrane u Obiliću.
    I treće, ali i možda prvo, ne dozvoliti nikada više da predsednik Albanije dolazi u Bujanovac, Preševo i Medveđu zaobilazeći Beograd, jer po ustavu Albanije, predsednik Albanije je i predsednik svih Albanaca i ako i to ispoštuje treba svim Albancima govoriti da je Beograd njihova prestonica a njihov predsednik Vučić isto kao što su Mesić i ini govorili Srbima u Srpskoj da je njihova prestonica Sarajevo i predsednik, npr. Izetbegović.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.