Stevan Vlajić pušten na slobodu 1foto: Dogovor za Mladenovac

Aktivista GG „Dogovor za Mladenovac“ Stevan Vlajić pušten je na slobodu i očekuje se njegov dolazak na protest u Mladenovcu, potvrdila je za Danas njegova advokatica.

Informaciju o  njegovom puštanju objavio je i „Dogovor za Mladenovac“,

„Stevan Vlajić je pušten na slobodu večeras oko 20 časova. Dodatne informacije ćemo saznati oko 21 čas kada se očekuje njegov dolazak.

Borba za slobodu se nastavlja“, napisali su.

U Mladenovcu u toku je protest podrške Vlajiću i njegovoj porodici i očekuje se da će se uskoro i on sam pridružiti okupljenim građanima.

Vlajić je priveden pre dva dana u Mladenovcu i određen mu je pritvor u trajanju do trideset dana, zbog kršenja zabrane prilaske dosadašnjem predsedniku opštine Mladenovac Vladanu Glišiću.

Rešenje o pritvoru doneto je 1. jula, dan pred lokalne izbore. U rešenju, u koje je Danas imao uvid, stoji da Vlajić „29. 5. 2024. prema izveštaju policijske stanice Mladenovac prišao predsedniku gradske opštine Mladenovac, Glišić Vladanu ispred prostorija Srpske napredne stranke, na razdaljini od 0,5 metar (…) i snimao ga mobilnim telefonom“.

Šta je do sada poznato o ovom slučaju?

Mladenovački SNS 30. maja saopštenjem se požalio na to što je aktivista Grupe građana „Dogovor za Mladenovac“ Stevan Vlajić snimao telefonom predsednika opštine Vladana Glišića uprkos zakonom izrečenom merom zabrane prilaska, sastajanja i komuniciranja. Vlajić je tada istakao da je Glišić taj koji je prišao njemu i aktivistima ove grupe građana tokom snimanja predizbornog spota ove GG.

„Glišić je događaj prijavio policiji s obzirom na to da je Vlajić ove godine rešenjem Osnovnog suda u Mladenovcu proglašen krivim zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti. Vlajić je pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zatvora od sedam meseci zbog divljačkih pretnji upućenih predsedniku opštine Mladenovac“, naveli su iz SNS.

Vlajić je tada za Danas rekao da je Glišić taj koji je prišao njemu i aktivisti kojeg je Vlajić snimaoa, uz to prilažio je i video-snimak događaja.

„Čim se završio snimak, što se vidi na nadzornim kamerama, ja sam otišao ka izlazu tog prolaza i otišao do policijske stanice da kažem da nas maltretiraju. Imamo četiri svedoka“, naveo je.

Na snimku koji je Vlajić dostavio našoj redakciji vidi se aktivista ove GG kojeg Vlajić snima i predsednik opštine Mladenovac koji dolazi do njih i dobacuje.

Vlajić je na izborima 2. juna bio kandidat lokalne grupe građana „Dogovor za Mladenovac“. U javnosti je predstavljan i kao strateg političkog marketinga, bivši je predsednik stranke Savez90/Zelenih Srbije i kreator lika Ljubiše Preletačevića Belog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari