Stevanović : Izdvojena naselja kao "geta" 1Foto: DJB /Facebook

Poslanica Pokreta dosta je bilo Ana Stevanović ocenila je danas da će se pravljenjem stanova za pripadnike sistema bezbednosti na izdvojenim mestima napraviti „geta“, a oni nisu građani drugog reda koji treba da žive izolovani.

Stevanović je, tokom skupštinske rasprave o „leks specijalsu“ za jeftine stanove za pripadnike službi bezbednosti, rekla da je razgovarala sa mnogim pripadnicima vojske i policije i da su oni istakli da ne žele da njihova deca, živeći u naseljima van grada, poznaju samo decu čiji su roditelji „u sistemu“.

Pripadnici vojske smatraju da nije dobra odredba da moraju po dobijanju stana ostati 10 godina u sistemu, misle da je dovoljno pet, jer se time uslovljavaju, pošto su proveli već godine na školovanju i posle u službi, napomenula je ona.

Stevanović je ukazala i da pripadnici vojske i policije opravdano strahuju da će pri pravljenju rang listi biti veliki broj mahinacija, jer se one ne regulišu zakonom, nego podzakonskim aktima.

U Beogradu je, dodala je ona, 7.000 pripadnika Vojske i 5.000 MUP, a stanova će biti 400, i zato se oni plaše mahinacija.

Prema mišljenju Stevanović, loša stvar u tom zakonu je što su ratni veterani isključeni iz njega i nemaju mogućnost da kupe povoljan stan, umesto da imaju prednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari