Koalicija Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke prva je kasno preksinoć, oko 23.30, Gradskoj izbornoj komisiji predala listu za predstojeće lokalne izbore u Kragujevcu. Izbornu listu „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, sa 87 kandidata za odbornike, Gradskoj izbornoj komisiji je predala i Srpska napredna stranka, ali je, prenose lokalni mediji, GIK nije priznala. SNS je, naime, predala listu koju je podržalo 2.673 Kragujevčana, od čega je, prema oceni GIK, validno 2.560 potpisa, ili 50 manje od potrebnog broja.

 GIK je SNS dao rok od 48 sati da prikupi dovoljan broj validnih potpisa koji podržavaju izbornu listu te stranke, koju predvodi gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, i na kojoj su još, pored ostalih, poznatiji stranački funkcioneri Goran Kovačević i Biljana Ilić Stošić.

Lista pod nazivom „Veroljub Verko Stevanović – Zajedno za Kragujevac, DS – ZZŠ“, koju je potpisima podržalo 2.750 žitelja centra Šumadije, ima 87 kandidata za odbornike, koliko je i mesta u kragujevačkom gradskom parlamentu, od kojih je svaki treći žena, kako je i predviđeno zakonskim propisima. Nosilac i prvi na listi je lider ZZŠ i bivši gradonačelnik Kragujevaca Veroljub Stevanović , a na njoj su i Dušan Obradović (DS), te Olivera Nikolić, Saša Milenić, Branko Ristić, Jasmina Predojević Simović i drugi.

– Listu smo predali prvi i nadamo se da ćemo biti ubedljivo prvi i na izborima, kako bismo, nakon pobede, mogli da promenimo mnogo toga u Kragujevcu, jer je, u minulih godinu i po dana (koliko je ovde na vlasti koalicija predvođena SNS – prim. Z. R.)u gradu zaista urušeno mnogo toga, rekao je preksinoć Stevanović, zahvalivši se pritom svim Kragujevčanima koji su potpisima podržali izbornu listu ZZŠ i DS.


Prvi u Nišu

Koalicija okupljena oko SNS prva je predala juče izbornu listu Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu za lokalne izbore 24. aprila. Prvi na listi je aktuelni gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Na listi od 61 kandidata za odbornike u Skupštini grada Niša, 49 su pripadnici SNS-a, a 12 su kandidovali SDPS, PUPS, Ujedinjena seljačka stranka, Pokret socijalista i Samostalni DSS, sa kojima su niški naprednjaci u predizbornoj koaliciji. Za razliku od izbora 2012. godine, u koaliciji sa SNS u Nišu ovoga puta nije Nova Srbija.

Z. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari