Stevanović: Srbija jedina zemlja u Evropi gde je usred pandemije održana utakmica visokog rizika 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde Ana Stevanović izjavila je danas da smo pod aktuelnom vlašću doživeli da nas lažu u vezi sa podacima o broju obolelih i preminulih od korona virusa i istakla da je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj je usred pandemije dozvoljeno održavanje utakmice visokog rizika.

Kako je rekla na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, „mogli smo da svedočimo da za to predviđene ustanove izbegavaju da testiraju građane i da su mnogi ljudi vraćeni kućama jer nemaju vidljive simptome“.

Ona je upitala zbog čega se to radi i zbog čega Ministarstvo zdravlja „ugrožava zdravlje svih nas“.

Pitala je i da li je namerno dozvoljeno da se odigra utakmica između Crvene zvezda i Partizana da bi navijači bili okrivljeni za povećanje broja zaraženih i „kako bi se sakrio broj onih koji su se zarazili na biračkim mestima“.

Ona je podsetila i da bi u „središtu zaraze“, u Nišu, danas trebalo da bude održano finale fudbalskog kupa i upitala nadležne zbog čega to dozvoljavaju i „ponovo ugrožavaju naše zdravlje“.

Stevanović je pitala i zbog čega smo od kineskog modela, gde smo po nekoliko puta bili konstantno zatvarani po nekoliko dana „u samo par sati“, prešli na švedski model „u kome je gotovo sve dozvoljeno“.

„S kojim obrazom i odakle ta drskost pojedinim članovima Kriznog štaba da za sve okrive građane koji su pratili preporuke“, rekla je Stevanović.

Ona je istakla da su članovi Kriznog štaba rekli da je situacija znatno bolja, „da moramo da vratimo život, da je virus znatno slabiji“, iako ne postoje nikakve naučne studije koje to mogu da potvrde.

„Jedini krivci za povećanje broja zaraženih su upravo članovi Kriznog štaba. Trebalo bi da budu svesni da im građani više ne veruju, i to je veliki udarac za državu“, zaključila je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari