Štimac poručio glasačima SNS: Razmislite da li je vredno da uništavamo živote zbog rudnika 1foto Antonio Ahel/ATAImages

„Ulazimo u odlučujuću bitku za biološki opstanak. Bitku za sprečavanje otvaranja Pandorine kutije odnosno rudnika Rio Tinta i početak rudarenja litijuma u Srbiji. I ovog puta kao i u svakoj prethodnoj situaciji u kojoj je bio ugrožen sam naš opstanak sve zavisi od nas, od naroda! Ne smemo dozvoliti da u ovako kritičnoj situaciji umesto nas odlučuju političari, biznismeni, diplomate… „, navodi u pismu građanima Srbije proslavljeni košarkaš i bivši kandidat za odbornike koalicije NADA na beogradskim izborima Vladimir Štimac, prenosi portal Nova.rs.

Pismo Vladimira Štimca prenosimo u celosti:

Ophrvani sopstvenim problemima i obeshrabreni mnogim razočaranjima mnogi od nas su izgubili interesovanje za pitanja koja ih se, samo naizgled ne tiču direktno. Međutim, ova tema je toliko važna da svaki čovek treba da se zapita u kakvoj zemlji želi da živi? U kakvoj zemlji želi da žive njegova deca i potomci? I da li će život u Srbiji uopšte biti moguć?

Narod je većinski protiv rudarenja litijuma u Srbiji i u toku je propagandno-medijska borba u kojoj nas ubeđuju da je crno belo, kao da ne znamo svojim očima da gledamo. Ovo pitanje daleko je važnije od odnosa koje imamo prema strankama i političarima, ali su glasači opozicije uglavnom protiv ovog projekta, mnogi i veoma radikalno, dok među glasačima vlasti ima protivnika, ali dosta neodlučnih…

Zato se ovim pismom obraćam ljudima koji podržavaju ovu vlast! Pišem Vama, koji mislite da se Vučić trudi, da daje sve od sebe da državi i narodu bude bolje. Građanima koji su uvereni da on vešto pliva u spoljnopolitičkom vrtlogu i uspešno balansira u sukobu zapada i istoka.

Ljudima koji smatraju da su eventualne greške vlasti prevashodno posledica delovanja Vučićevih saradnika koji su zloupotrebili njegovo poverenje. Nesumnjivo se razlikujemo po nekim od ovih pitanja, ali znate šta nas spaja? Spaja nas Srbija! Želiš da o našoj sudbini odlučujemo mi, a ne stranci? Zasuze ti oči prilikom sećanja na junake sa Mačkovog kamena, Cera,Kolubare?!

Želis sa porodicom da živis od svog rada u slobodnoj i uređenoj zemlji? Mi smo onda na istoj strani! Kao sto u reprezentaciji nije važno ko je igrao za Zvezdu, a ko za Partizan, tako nas spajaju najlepša trobojka i grb. Tako nas i sada spajaju čist vazduh, bistri potoci i stada stoke na pašnjacima! Molim te komšija, sugrađanine, zemljače, Srbine!

Razmisli da li zbog rudnika vredi žrtvovati jedan od najlepših krajeva Srbije? Vredi li uništiti živote ljudi koji vekovima žive od svog rada na toj zemlji? Zar nije strašno prekopavati kosti naših junaka, da bi došli do nekog promila rasta BDP-a? Glasaj za Vučića ako misliš da je najbolji, ali ne dozvoli da se otvori rudnik u okviru projekta Jadar. Računam na vas u ovoj borbi jer je borba spas naše zemlje i našeg naroda, borba za naš biološki opstanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari