Svetlana Ceca BojkovićFoto: A.H./ATAImages

Peta tribina inicijative ProGlas održana je danas u Sremskoj Mitrovici, gde su o buđenju društvene svesti i važnosti izlaska na glasanje govorili glumica Svetlana Bojković, redovni član SANU Vladica Cvetković, Pavle Cicvarić ispred „Studenata protiv nasilja“ i Vuk Cvetković ispred udruženja srednjoškolaca „I mi se pitamo“.

Svi imamo osećaj koji nas ne vara, da živimo u privatnoj državi i otetoj državi, u kojoj vladaju pravila koja je grupa na vlasti uspostavila između sebe, dok se narod ništa ne pita. Sistem je uništen i sve je doterano do duvara, rekla je Bojković

Što bude veći broj glasova na izborima, mogućnost za manipulaciju će biti manja, i zato vas molimo da nam pomognete da se ProGlas što više raširi, da zajedno dođemo do svih nezainteresovanih ili ucenjenih građana, dodala je ona.

Pre tribine, pokretači i potpisnici inicijative pružili su podršku protestu „Sindikat protiv nasilja“ ispred gimnazije u Sremskim Karlovcima, a okupljenima se obratio Vladica Cvetković.

Niko ne protestuje ako nije prvo pokušao da razgovara, a ovde nema sa kim da se razgovara. Niko ne protestuje bez razloga. Zato sam danas govorio u Sremskim Karlovcima i dao sam im punu podršku. Naše osnovno i srednje obrazovanje se ne urušava samo zbog toga što nastavnici imaju entuzijazam, kazao je Cvetković.

Posle uspešnih i izuzetno posećenih tribina u Zrenjaninu, Pančevu, Gornjem Milanovcu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, ProGlas će nastaviti da širi Srbijom, a naredna tribina biće održana u subotu u Požegi.

Inicijativu je do sada potpisalo više od 140.000 građana, među kojima i nekoliko desetina javnih ličnosti, a svi koji žele to mogu da urade na: proglas.co.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari