Stojanović: Trebalo je ostati na dva zahteva sa kojima su počeli protesti, pa kasnije izaći sa novim 1Foto: Medija centar Boban Stojanović

Politikolog Boban Stojanović ocenio je danas da je trebalo ostati na „dva zahteva – jasna, precizna i pri tom vrlo ispunjiva“ sa kojima su protesti započeli, pa posle, ukoliko ima energije kod građana, može se krenuti sa novim, uz konsenzus jer su različite političke i društvene grupacije deo tih protesta.

On je rekao agenciji Beta da je ispunjenje zahteva povodom Zakona o eksproprijaciji „na dohvat ruke“ što bi mnogo značilo, predstavljalo bi „pobedu, jer bi se videlo da gradjani koji blokiraju ulice imaju neku moć“.

„To zovem građansko ograničavanje vlasti na ulici. Ne možete da je ograničite putem institucija jer su urušene, građani su izašli na ulicu i postavljena su dva vrlo ispunjiva zahteva“, rekao je Stojanović.

On je naveo i da je direktor kampanja „Kreni-promeni“ Savo Manojlović, kojeg smatra organizatorom protesta, korigovao zahtev povodom Zakona i referendumu i narodnoj inicijativi, jer je već potpisan i proglašen, u pravcu njegove izmene i dopune, što je, takodje, ostvarivo da se ispuni.

Prema rečima Stojanovića, bilo je bespotrebno u ovom trenutku izlaziti sa novim zahtevima, uz konstataciju da je na taktičkom i strateškom nivou bolji pristup da se prethodno ispune prva dva zahteva sa kojima su protesti počeli.

„Zahtevi koje je izneo lider ‘Zajedno za Srbiju’ Nebojša Zelenović su opravdani, i ja bih mogao da nabrojim 300 zahteva, ali nije trenutak za to“, rekao je Stojanović, ocenivši da bi to moglo da se odrazi na proteste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari