Stojanović: Vlast vodi psihološki rat protiv svojih građana

Nekadašnji direktor Vojnobezbednosne agencije i general u penziji za Danas

Ostavite komentar


  1. Поштовани господине Стојановићу,није ствар у Српској власти,проблем је што је Српска држава уцењена ситуацијом у А.П.КиМ да постане пуноправни члан НАТО савеза, уколико жели да заштити Србе у А.П.КиМ и да задржи бар делић суверенитета,то је суштина.Уместо да власт било која, седи испред врата НАТО савеза ради Срба из А.П.КиМ она води „своју политику“пропасти.Целокупан регион и БиХ и Македонија и Црна Гора и Албанија и Србија су пројектовани у чланство НАТО савеза.Србија се одупире на начин да губи власт у својој покрајини КиМ,Република Српска се противи НАТО савезу јер је подржава Србија и таква целокупна политика одступа од доктрине која је зацртана и у Е.У.и у НАТО савезу.Што се дуже чека, понижење и губитак ће бити већи,агонија траје од 1989.године а данас је 2019.година.Запад може да чека док Србија демографски одумире и то свака валст у Србији мора да зна и да објашњава народу и грађанима Србије, да је у 21 веку једини пут Србије НАТО савез не због Е.У. и бољег живота већ због Срба у А.П.КиМ.Руси јесу Словенска браћа Србима али због 10.000.Срба из А.П.КиМ бих увео снкције за 150.000.000.Руса,ради А.П.КиМ.Шта вреди опозиција која не уме грађанима Србије да објасни приоритете државне политике, шта ? Шта вреди позиција која води конфузну политику седења на две столице,док јој спољну политику воде Руси ?
    Молим унапред коментаторе да добро намерно прихвате коментар.

  2. AV i želi da po svaku cenu se održi na vlasti što duže može. Koja su to sredstva zasigurno će upotrebiti sva pa ako treba i sukobe. Ali ostavku neće podneti niti će s vlasti sići redovnim putem. Momir je upravu a bio je i nar poslanilk, tako da on to zna jako dobro. Mislim da bi ga trebalo smeniti mirnim putem i uzeti za predsednika Jutku. On ume da śalje poruke i to mu je najveći domen

  3. NIJE SVE TO TAKO, JOŠ GORE JE?

    Da li dotični gospodin Stojanović prati čarobne uspehe vlasti iz njihovih usta, normalno. Aktuelna vlast je za zadnje dve godine povećala penzije za 12,5%, broj zapošljenih je nikada veći (oni prekobrojni zamaglili preko granice), plate svakodnevno rastu (u glavama političara) po 10% tako da su plate i penzije (naj)veće no ikada, pustili 180 fabrika u proizvodnju (mada se ne zna šta i koliko proizvode, važno da ih podupire predsednik), izgradili su više od 200 km autoputeva (oni samo to i rade, rečima) ,a tek koliko će izgrade ( Srbija će imati najviše autoputeva na svetu, mada sada od 137 zemalja u svetu Srbija je na mestu 100 po kvalitetu putne mreže, mora da je greška?). Samo je Rumuniji trošak za hranu veći nego u Srbiji, u Srbiji za hranu se izdvaja 24,88% u ukupnoj potrošnji, a u EU 12,2%. Poslednji podaci Eurostata kažu da je prosečna plata u našoj državi 460 evra, što nas smešta među najniže prosečne plate na Starom kontinentu, samo Makedonija (376 evra) i Albanija (378 evra) su sa nižim platama. Srbija je u prošloj godini ostvarila diskretan napredak u oblasti vladavine prava zauzevši 78. mesto od 126 svetskih zemalja. Decenija najsporijeg rasta Srbije u regionu, BDP po glavi stanovnika EU iznosio je 30.000 evra Crna Gora 6.900 evra, a zatim Srbija sa 5.600 evra, 5,3 puta manje od proseka EU. Pored toga Srbija ima najveću nejednakost dohotka u regionu, dok 20 odsto najbogatijih u EU imaju 5,1 puta veći dohodak od najsiromašnije petine, u Srbiji je ta razlika 9,4 puta. Naša zemlja (od posmatranih 62 zemlje) ponovo se našla na vrhu Blumbergove liste najjadnijih ekonomija sveta za 2018. godinu U grupi najlošijih uz Venecuelu našla Argentina, Srbija je na 10. mestu, Prekraćujem, statistika i istina ne idu nam na ruku.

  4. SAMO REVOLUCIJA ILI RUMUNIZACIJA SRBIJU SPASAVA od ove Vuciceve mafijaske okupacije odnosno od njegove zavedene MAFIJOKRATIJE. Dok ne budemo kolektivno svesni onoga sto uvazeni profesor Jovo Bakic kaze, nama spasa nema. Sto budemo „odugovlacili“ sa konacnim obracunom protiv ove primitivne dziberske vladavine Aleksandra A.V.-A.V. Vucica, kraj po sve nas bice tragicniji. Mafija ne „odlazi“ preko glasackih listica a pogotovo ovakva primitivna skupina prostaka i lopova, nego sveopstim i svenarodnim OTPOROM i USTANKOM. Okrenimo se oko sebe i zakljucimo sopstvenim ocima, da li je vreme da se probudimo iz kolektivne narkoze u koju smo zapali zahvaljujuci ispiranju mozga i svakodnevnom serviranju lazi tzv predsednika Srbije Aleksandra A.V.-A.V. Vucica.

    1. Mislite, nesto kao arapsko prolece u Siriji, Tunisu, Egiptu…? A da preskocimo sve to i odmah krenemo peske u Evropu?

  5. Dobro jutro Momire Stojanoviću! Dobro došao međ’ slobodomisleće ljude u Srbiji ovde u Danasu. Zar ti je trebalo skoro desetljeće da shvatiš suštinu ove pošasti koja nas je obuhvatila? Pa ti si brate vojnobezbednosni imao na stolu sve informacije o ovoj komunoradikalskomafijaškoj bratiji i 2008. i 2012. A verujem i sada kada ovako precizno do bola opisuješ situaciju u Srbiji kao i u vladajućoj bandi koja nemilice pljačka nacionalna dobra gde stigne a spremni su da papirno aminuju tatkovu veleizdaju iz 1999. kad je KiM u pitanju. Nema veze Momire dobar ti i zdrav nama bio makar sad 2019. a takav i ostao, naročito posle ovih izjava, ako shvataš šta sam hteo da ti kažem!

  6. Braćo i sestre ustajmo protiv lopova i žgadija koja nam uzima svakog dana po dan života. Zbijmo redove oko ovakvih iskrenih i poštenih ljudi poput Momira. Ima Srbija snage …. Da se odupre bolesti koja nas je zadesila

    1. Sve ima svoje granice. Na poziv „braćo i sestre“ ne bih ni protiv Hitlera. Vi Draganče mora da ste socijalista (srpski, naravno) pa vam se primolo od Šešelja. Ipak je to pune 3 decenije savezništva.

  7. COVEK JE BIO U SNS IPOSLANIKM SNS-A. BEZBEDNJAK U VREME MILOSEVICA.PAMETNOM DOSTA.

  8. Covek je na vreme napustio DS, a pre toga Boru Jovica koji ga je stvorio da bi sada napustio i SNS, ali su zato njegovi radjaci na visokim funcijama u SNS. Sta je cilj ovog coveka nego da obnovi svoje carstvo sa svojima rodjacima od Prokuplja, jel tako Sule trojanac sve smislio. Znas Generale da ima jos mnogo boljih i skolovanijih kojima ti nisi dozvolio da napreduju, zato mojne znojne jelc ce pukne bruka gde ti je sestricina Nevena i koga stiti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.