Stojković: Nedemokratske tendencije u grupaciji SSP, DS i NS obeshrabrile su naše članove 1Biljana Stojković Foto: Medija centar

Skupština slobodne Srbije nije odredila ljude koji bi se nalazili na listama za republičke i beogradske izbore koalicije SSP-NS-DS, kaže za Danas Biljana Stojković, članica Skupštine slobodne Srbije, odgovarajući na naše pitanje ko će iz SSS definitivno biti na paralmetranoj i listi za Beograd koalicije u kojoj su SSP, NS, DS, PSG, PZP i sindikat Sloga.

– Neke nedemokratske tendencije u ovoj opozicionoj grupaciji obeshrabrile su naše članove i njihovu nadu da svojim učešćem mogu kvalitetno doprineti demokratizaciji naše zemlje. Koalicioni sporazum nismo nikada potpisali – navela je ona.

Upitana da li to znači da SSS neće ni biti na tim listama, Stojković odgovara: “O tome ćemo odlučiti u narednim danima”.

Podsetimo, Skupština slobodne Srbije povukla je kandidaturu svog člana Bože Prelevića za predsednika Srbije, nedugo pošto je SSP Dragan Đilasa objavila da je njihov kandidat Zdravko Ponoš.

„Smisao i zadatak SSS jeste ujedinjenje opozicionih aktera, a ne zahtevanje funkcija. Sve snage moramo okupiti oko životno važnih interesa građana, a to je izgradnja Srbije kao demokratske države“, naveli su u SSS.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, u SSS su razočarani načinom na koji je SSP kandidaovala Ponoša i praktično iznenadile druge koalicione partnere.

Ipak, SSS je sinoć navela da je Ponoš častan i pošten čovek i dobar kandidat za predsednika.

„Žao nam je što ovog kandidata nije predožila ujedinjena demokratska opozicija, odnosno što ne postoji jedinstven dogovor oko jednog predsedničkog kandidata. Skupština slobodne Srbije će učiniti sve što je u njenoj moći da približi stavove demokratskih opcija kako bi u drugi krug ušao kandidat demokratske opozicije“, saopšteno je iz SSS.

Prema ranijem dogovoru o kojem su krajem decembra pisali mediji, SSS je odlučila da izađe na izbore na listi SSP, DS i NS i treba, između ostalog, da joj pripadne pet sigurnih poslaničkih mesta, a članovi SSS će u parlamentu činiti poseban poslanički klub, nezavisno od političkih stranaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari