Stojković: Platforma za fer i slobodne izbore gotova najdalje za mesec dana

Ostavite komentar


  1. Mediji su vazni, ali je u Srbiji zloupotreba javnih resursa najveci magnet za glasove. Najveci deo glasova se obezbedjuje u javnom sektoru, privatnim preduzecima koji saradjuju sa drzavom, kao i ino pogonimagde je za zaposljavanje bila potrebna podrska vladajuce stranke, koja je i njihovo otvaranje iskoristila za stranacki miting. Najdegutantnija je kupovina glasova socijalno ugrozenih po modelu bugarskog voza. Kada se sve sabere,, jedino pravo resenje je makedonski model, odnosno formiranje nestranacke prelazne vlade koja bi pripremila izbore!

  2. „suki“ ili ko li si već,ti i takvi kao ti su vlast pa nek nam Bog pomogne !!

  3. Možete s tom platformom obrisati „onu“ stvar. Zar zaista mislite da ćete se dogovoriti s Vučićem?! Koje ste vi naivčine.

  4. Treba sagledati realnost, pa shodno tome tražiti rešenje.

    A realnost je da su opozicija tj njeni sledbenici već duže vreme slaba i rascepkana manjina, bez snage da se suprotstavi većini, u bilo kakvim fer uslovima.

    U toj situaciji, nijecrealno tražiti promenu izbornih uslova kojima bi se dve strane izjednačile.

    Pošto je tome tako, onda treba prestati sa ovim opozicionim busanjem u junačke grudi, jer kao što nikakvom „promenom uslova“ Srbija ne bi pobedila NATO, jednako tako ni opozicija nikada neće pronaći taj čarobni štapić zvani „fer uslovi“.

    Prosto: Opozicija ne može pobediti u fer uslovima, razlika u snazi je prevelika.

    SREĆOM, postoji nešto što se zove pozitivna diskriminacija, a koju koristimo u izbornim uslovima za nacionalne manjine.

    Pošto je opozicija u ovom trenutku u istoj poziciji u kojoj i nacionalne manjine, na opoziciju, kao manjinu, treba primeniti te pravila!

    I to bi se kao princip trebalo ugraditi u zakone, jer smo demokratija, i jer nam je dragoceno da se u institucijama čuje glas i nacionalnih i političkih manjina.

    Valja nam se sistemski zaštititi od jednoumlja mehanizmom koji će uvek minimum 1/3 mesta u parlamentu garantovati (nacionalnim i političkim) manjinana.

    U tom pravcu treba tražiti dogovor o „poštenim i fer izborima“.

  5. Ako bude uvedeno glasanje preko poste to ce biti prvi put da cu bojkotovati izbore . Nece demokratski nazovi izbori koristiti taj vid prevare niti ce ljudi koji glasaju spasti na takve malverzacije .

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.