Stojković: Utvrditi sve nejasnoće oko smene srpskog ministra na KiM 1Miloš Stojković Foto: Komentar Press

Ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj Vladi Ljubomir Marić je smenjen odlukom Ise Mustafe na predlog predstavnika Liste Srpska, kažu izvori bliski prištinskim vlastima, a prenosi portal KomentarPress.net.

S druge strane, vlasti u Beogradu tvrde da je Ljubomir Marić smenjen protiv volje srpskih predstavnika na KiM.

Ipak, Marko Đurić ne krije sumnju da su pojedini predstavnici Srba na KiM dogovorili Marićevu smenu sa Isom Mustafom. Đurić je kazao da će narednih dana biti utvrđeno da li su „pojedini srpski političari umesto da se dogovaraju sa drugim Srbima razgovarali sa Albancima“.

U Koaliciji raseljenih lica sa KiM ne kriju razočarenje i poručuju da se moraju razjasniti sve nejasnoće oko smene srpskog ministra u kosovskoj Valdi.

– Politička kriza na KiM u kojoj učestvuju srpski političari sa KiM nije dobra ni za položaj Srba u južnoj srpskoj pokrajini, ni za pregovaračku poziciju Vlade Republike Srbije u pregovorima Beograda i Prištine. Neophodno je razjasniti da li je neko od srpskih političara dogovarao sa Isom Mustafom smenu Ljubomira Marića ili je to laž vlasti u Prištini koja ima za cilj da zavadi Srbe na KiM. Ako je to neko uradio od srpskih političara, onda je poslao poruku raseljenim licima sa KiM da za povratak na vekovna ognjišta ima nesavladivu prepreku i na srpskoj strani, a ne samo na albanskoj – rekao je Miloš Stojković, predsednik Kolalicije raseljenih lica sa KiM.

Stojković dodaje da je neophodno utvrditi, da li je Isa Mustafa izmislio dogovor sa predstavnicima Liste Srpska da se smeni Ljubomir Marić.

– Ako je Isa Mustafa smenio srpskog ministra protiv volje srpskih predstavnika na KiM, onda Vlada Republike Srbije treba da preispita, da li pregovori u Briselu imaju bilo kakvog smisla. Sve nejasniće oko smene Ljubomira Marića u pokrajinskoj Vladi Kosova moraju do detalja razjasniti – zaključio je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari