Stranka moderne Srbije u pismu organizatorima protesta: Dovoljan jedan zahtev

Ostavite komentar


  1. Loš zahtev ili Nebojša Leković na tajnom zadatku.

    Predsednik Srbije izabran je jedini neposredno i zato tražiti njegovu ostavku na protestima nije realno. Pritom, ima jako male ustavne nadležnosti i čak i da izgubi prededničke izbore, Vučić može lako da preseli svu vlast ponovo u Vladu Srbije i ponovo postane predsednik Vlade.

    Realno je i opravdano tražiti smenu imenovanih i postavljenih lica: predsednice Vlade i pojedinih ministara zbog očajnih rezultata, kao i Maje Gojković zbog urušavanja ugleda Parlamenta.

    1. A, ne brajkovicu moj! Vucic izaziva sve preteci vanrednim parlamentarnim izborima. Posto je toliko siguran u pobedu, umesto da manipulise svojim poslanickim botovima i kobajagi ministrima, neka sebe stavi na olovku prezadovoljnim gradjanima Srbije, koji vec odavno zive u zlatnom dobu koje im je podario. I to ovako: nek podnese neopozivu ostavku, neka nasa Maja raspise predsednicke izbore, pa nek ide u kampanju protiv tog, kako ga on naziva, opoziconog olosa. Ako to ne uradi, znaci da mu guza radi!

  2. Bravo SMS! To je ono, sto kao stalni ucesnik protesta, zagovaram. I ne samo ja, nego i svi moji pajtosi koji setaju beogradskim ulicama vec sest subota! Predlazem organiatorima protesta da ovu mladu devojku iz SMS pozovu za govornika na protestnoj setnji u sredu.

    1. Agresivni lovci u mutnom(mutnim vremenima):

      1-Tatjana Macura-„mlada devojka“ bivsi član Glavnog odbora „Dosta je bilo“

      2-Nebojša Leković, bivši funkcioner Nove demokratije, bivsi predsednik Socijaldemokratskog saveza, mason.

      3-Aleksandar Stevanović-bivsi potpredsednik Pokreta „Dosta je bilo“
      ========================
      VEST od 19.04.2018.
      Bivši poslanici pokreta Dosta je bilo danas su u Skupštini Srbije oformili novu poslaničku grupu „Slobodni poslanici“.Na čelu poslaničke grupe je Tatjana Macura, njen zamenik je Vladimir Djurić, a članovi su još i Nenad Božić, Ljupka Mihajlovska i Aleksandar Stevanović.

      1. @Oskar Setac trojanaca

        Šta ste vašim komentarom hteli da kažete – to samo vi znate. Niko ne krije da su Macura i Stevanović bili u DJB-u, šta mislite da ste razotkrili? Ili vam je ono „mlada devojka“ problem? Ili vam je problem što je neko mason – koga to uopšte briga? Dakle, u čemu je poenta vašeg komentara?

      2. Ovaj/a sns trojanac pokusava da bude maligan, ali pokazuje da je vise supljoglav od svog supljoglavog gazde. Buducnost Srbije je u ovim ljudima. I ako bas hoces eksplicitno, u SMS. A ne u SNS.

  3. Poštovana gospođice, predsednik Vučić bi vaš predlog, odmah prihvatio. Organizovap bi predsedniče izbore kao ove u Lučanima, i šta bi se desilo? „Dobio“bi bar 70% glasova. I? Za izbore je potrebna, pravna država, slobodni mediji, sređeno birački spiskovi, bez ucena birača, bez straha. Dok se to ne ostvari, nema izbora, na ulicu!

      1. Demonstrantima bi prvi zahtev trebalo da bude da se ugase sve opozicione stranke, a njihovi lideri da se ne mogu više nikada kandidovati. Najveći problem Srbije su lopovi i secikese u opoziciji koji nikada neće osvojiti vlast na izborima. Pravite građani novu opoziciju, a ne ove Đilase, Boškiće, Trifunoviće i iz drugog plana podmetnute Anasonovićke.

  4. pa on bi to jedva dočekao, sa ovakvim lopovskim izborima i medijskim mrakom koji je uveo pobeđuje u prvom krugu.

  5. Hoce predsednicke ali nece parlamentarne jer bi na parlamentarnim Macura i Stevanovic leteli iz skupstine. I ko su oni da pricaju opoziciji sta da radi? Samo jos istaknite Lekovica sa sve istorijatom od Jula do danas pa cete da vidite koliko glasova bi dobili.

  6. Da bi se dokazao i izpostovao demokratski princip treba postaviti zahtev pre svih zahteva. Pod broj jedan AZURIRANJE birackih spiskova i to odmah i sada, razvlastiti javni servis kao i omoguciti slobodu stampe i potom zakazati vanredne izbore uz prisustvo kontrolora EU,kojoj tezimo, te samim tim otpada yahtev za podnosenjem ostavke Vucica,jer je on ,kako neko rece,na demokratskim izborima dosao na funkciju predsednika. Insistiranjem prvenstveno na njegovoj ostavci pa potom na svemu ostalom postaje upitna nasa demokratija .

  7. Vanredni izbori su poželjni pa neka narod odluči šta želi.Ostavka predsednika je smešan zahtev neutemeljen.

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 10

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.