Stranka Zajedno: Policijske akcije na Kosovu zatvaranje puta ka trajnom miru i stabilnosti 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Stranka Zajedno osudila je danas odluku prištinskih vlasti da koriste silu u opštinama na severu Kosova i istakla da je nametanje lokalnih uprava mimo volje građana nerazumno i opasno.

„Današnje nasilne policijske akcije siguran su put ka zatvaranju mogućnosti da bude postignut dogovor o trajnom miru i stabilnosti“, navodi se u saopštenju Zajedno.

Ističe se da je Srbija svakoga dana u sve nepovoljnijem položaju.

„Prošle jeseni su Srbi bili deo policije, sudova i lokalnih institucija na Kosovu i Metohiji, a danas mogu samo da manifestuju svoje nezadovoljstvo na ulici, rizikujući živote“, ocenila je ta stranka.

Navodi se da cilj Srbije treba da bude politički dogovor koji će garantovati interese države i građana i interese svih na Zapadnom Balkanu i svakog čoveka koji živi u regionu.

„Veliki dogovor treba da nas dovede do Evropske zajednice Zapadnog Balkana (EZZB), koji će biti jedinstven ekonomski prostor za više od 20 miliona ljudi“, dodaje se u saopštenju.

Sve vesti u vezi sa tenzijama na Kosovu pratite u Danasovom BLOGU

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari