Stranka Zajedno zatražila hitno uvođenje privremene uprave u Beogradu 1Foto: B. C.

Stranka Zajedno zatražila je danas od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i od Vlade Srbije hitno uvođenje privremene uprave u gradu Beogradu.

„Gradonačelnik Aleksandar Šapić serijom radikalnih i protivzakonitih odluka dovodi grad Beograd u stanje kolapsa, a sve građane u stanje zatočenika sumanutih, protivzakonitih i neplanskih odluka“, navodi se u saopštenju stranke Zajedno.

Kabinet gradonačelnika je, kakao se ističe, grubo prekršio zakon, jer je njegov uposlenik predstavnicima turske kompanije Kentkart nudio nameštanje tendera, čime je šef kabineta gradonačelnika uhvaćen u krivičnom delu, a verodostojnost audio snimka je danas potvrđena.

To je prvi put u istoriji da postoje konkretni dokazi da je jedan gradski funkcioner učestvovao u slučaju nameštanja tendera u samoj zgradi Starog dvora.

„Ova, već dovoljno mučna okolnost, dodatno je otežana činjenicom da je to učinjeno na zvaničnom sastanku sa stranim državljanima, koji su, šokirani tom činjenicom, o svemu obavestili svoju ambasadu, čime je ovaj slučaj internacionalizovan i više ne može da ostane samo u okvirima tužilaštva Srbije“, navodi Zajedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari