Stranke desnice poručuju Aleksandru Šapiću da za njega ne bi glasali ni u devetom krugu: "Bolje neka razmisli za koga će on glasati" 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda grdno se vara kada veruje da bi glasači stranaka desnice – Dveri, POKS-a, Novog DSS i Zavetnika pa i radikala, kada bi morali da biraju, glasali pre za njega, nego za Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde.

Stranke desnice poručuju da dvojac sa kormilarom Šapić-Đilas nikada neće biti njihov izbor i da bi pitanje bolje glasilo za koga će „ova dvojica pretendenata na beogradski presto“glasati u drugom krugu izbora.

Da podsetimo, Aleksandar Šapić je sa televizije Pink poručio predsedniku Stranke Slobode i pravde Draganu Đilasu da je trebalo da traži direktne izbore za gradonačelnika, kada je razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i upitao ga „o kakvoj pobedi priča“ kada je lista „Ujedinjeni“ dobila daleko manje glasova nego vladajuća stranka, na izborima u Beogadu.

„Nek izađe čovek lepo sa svojim imenom i prezimenom, stavi sebe na čelo liste, nek traži direktne izbore. Ko ne dobije u prvom krugu, kao što vidite niko nije imao preko 50 odsto kao što je imao predsednik i odmah je izabran, idemo u drugi pa ćemo da vidimo u tom drugom krugu ko ima većinu“, rekao je Šapić i dodao da bi baš voleo da vidi da li je DSS-u, Zavetnicima, Dverima, POKS-u, bliži Đilas, ili on.

Dan kasnije nakon ove izjave stiže nimalo ohrabrujući odgovor za Šapića i poruka neka se ne nada podšci birača desnice, jer za njega, kako kažu, ne bi glasali ni u devetom krugu.

„Ako nekoga zanima provera izborne volje građana, onda hajdemo na izbore što pre. Mi se ne bavimo kvotama i šansama, niti licitiramo projekcijama ko je favorit, a ko autsajder. Korisno je što u polemici Šapića i Đilasa vidimo svesnost da niko nema apsolutnu većinu i vlast u Beogradu, nijedna stranka, nijedan blok. Politička scena već skoro dve godine nije podeljena na dva pola, tako da ova polemika ima prizvuk prošlog vremena, modernim rečnikom kazano „nije apdejtovana“ novim podacima“, napominje za Danas Milica Đurđević Stamenkovski, šefica poslaničkog kluba stranke Zavetnici.

Prema njenim rečima, Zavetnici su sigurni da i Srbija i Beograd imaju da ponude mnogo više programa, vizije, ideja i ljudi i da se sve ne svodi na na izbor između dva imena.

„U svakom slučaju, hvala svima na interesovanju za glasačko telo Zavetnika, razumemo to u potpunosti, jer nacionalno profilisane stranke jačaju iz dana u dan. I to je budućnost Srbije“, navodi sagovornica Danasa, a njen stranački kolega, poslanik Dragan Nikolić primećuje da je u sporu Šapić-Đilas prisutna brakorazvodna parnica nekadašnje Demokratske stranke koja još traje i da za njih birači Zavetnika ne bi glasali ni u devetom krugu.

Nikolić poručuje da ovaj dvojac sa kormilarom nikada neće biti izbor Srpske stranke Zavetnici.

„Gospodo bivše domakrate, sada na privremenom radu kod Vučića, srećan vam put u političku prošlost, jer je Srbiji dosta šićardžija, mešetara i kameleona. Srbija traži nove ljude, ozbiljne, stabilne, neokaljane, koji će joj služiti, a ne ona njima“, dodaje poslanik Zavetnika.

Ni ⁨Boško Obradović, lider i poslanik Pokreta Dveri, kako kaže, ne želi da se meša u sukob starih saradnika iz bivšeg režima.

„Činjenica je da će mnogi tražiti podršku Dveri i Patriotskog bloka jer bez nas neće moći da se formira sledeća vlast na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Naš politički program danas pobeđuje širom Evrope i uskoro će i u Srbiji. Mislim da zato stvari stoje tako da će mnogi birači sadašnje i bivše vlasti glasati upravo za nas kao novu generaciju u srpskoj politici“, napominje Obradović.

Da Šapić ne može da računa u drugom krugu beogradskih izbora ni na podršku glasača Novog DSS jasno su poručili iz ove stranke.

Napominju da je dobro da se glasa na izborima za ljude po imenu i prezimenu i da je dobro da se aktuelni gradonačelnik Beograda slaže sa jednom od najvažnijih tačaka programa Novog DSS-a koja podrazumeva prelazak na većinski izborni sistem.

„Tamo gde Aleksandar Šapić sasvim izvesno greši je da bi se u takvom izbornom sistemu on našao u drugom krugu izbora za gradonačelnika Beograda. Tamo gde Aleksandar Šapić sigurno greši se odnosi i na procenu stava birača Novog DSS-a. Isti će uvek glasati za Miloša Jovanovića koga po biografiji odnosno po imenu i prezimenu s razlogom smatraju daleko ispred kandidata koje aktuelnu gradonačelnik zamišlja ili priželjkuje u imaginarnom drugom krugu beogradskih izbora“, zaključuju u Novom DSS.

Sva je prilika da aktuelni gradonačelnik, uprkos priželjkivanju, ne može da računa ni na podršku glasača POKS-a.U ovoj stranci smatraju da su Beograd i Beograđani taoci tajnih i javnih dogovora , laži i prevara.

„Da Đilas, ničim izazvan, nije otišao na dogovor sa Vučićem, ne bi bilo ni Šapića. Gradonačelinik Beograda treba da razmišlja o porušenom Beogradu, tajnim ugovorima i nasilju među decom, a ne o glasačkom telu desnice. Njih trojica (Vučić, Đilas, Šapić) drže Beograd i Beograđane kao taoce svojih tajnih i javnih dogovora, laži i prevara.”, zaključuje u izjavi za Danas potpredsednik POKS, Vladimir Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari