Stranke sklone bojkotu imaju pad – SZS trenutno na 8,5 odsto

Srđan Bogosavljević iz Ipsos Stratedžik marketinga o uticaju afera koje prate vlast i opoziciju na biračko telo, uoči parlamentarnih izbora, ka i efektima poziva na bojkot

Ostavite komentar


  1. Ipsos radi ankete za sns.Ipsos postavlja pitanja koja nisu primerena tako velikoj istrazivackoj agenciji.I oni sto su za opoziciju nece da odgovaraju na takva pitanja kao na primer „da li ste za vucica ili protiv,da li podrzavate ili ne djilasa koji e bio zene ispred skupstine,da li podrzavate nasilan upad u rts itd.Zvali su me par puta i svaki put sam prekinuo anketu jer ne zelim da slusam to.

    1. Kada me iz ipsosa pozovu, preko telefona, sa zadovoljstvom im odgovaram. To je način da i ja budem aktivna građanka koja iznosi svoje mišljenje bez ikakvog nametanja i uticaja. Pratim politička dešavanja u zemlji i drago mi je da mogu, svoje stavove da podelim sa nekim. Možda nekada pitanja treba da preformulišu jer kao takva su neprofesionalna i ograničena ali u principu sve ostalo je ok. Ne treba neozbiljno shvatati ovakva istraživanja jer gde ima dima ima i vatre.

    1. Bogosavljević kaže medijima se u Srbiji malo veruje a Sns teži da svaki medij stavi pod svoju kontrolu. Ne vidim logiku

    2. Jedan diktator zamenio Zute diktatore,tako da Murta-kurta,Kurta-Murta,tako da nema srece ovde sa politicarima,a narod glasa za Vucica manje zlo.

  2. Čekaj, pitali su ljude da li bi glasali za stranke koje pozivaju svoje simpatizere da ne glasaju za njih? Nije li nekako očigledno da oni koji su za njih kažu „pa ne bih glasao … „

  3. Ja ne znam zasto zovete ovog coveka kad se zna da je Vucicev covek jer kako je moguce da CESID objavi pre neki dan da je SNS u Kragujevcu na 9% podrske a ovaj izadje i kaze da je SNS preko 50% u Srbiji. I nije moguce da namestene afere opoziciji oduzimaju glasove a SNS prave afere ne oduzimaju. To se kosi sa zdravim razumom.

    1. I Kragujevac kao i Beograd imaju sela, i uopšte u svim ruralnim područjima Srbije Vučić ima većinu pogotovo među starijom populacijom koja se ne odvaja od pinka. Mislim da će vučić definitivno izgubiti Beograd ali zato dobiti većinu van njega, kao Erdogan u Turskoj.

  4. Dobro, i vrapci znaju da je ovaj Bogosavljevic rezimski covek i da njegova „istrazivanja“, politicka, nemaju veze sa realnim stanjem. Ne znam zasto uopste objavljujete njihova istrazivanja vezano za politiku kad, siguran sam, dobro znate o kome se radi i koliko su relevantna ta njihova istrazivanja.

    1. Objavljuju ove naručene ankete zato što je u ovoj državi SVE pod kontrolom Službe koja svaki režim brani jer time čuvaju svoju mafijašku hobotnicu.
      Zašto Danas objavljune bljuvotine i prostakluk koji piše Basara, Čongradin i ostali. Nema ni Coraxa da objavi karikaturu za Bastaćevo ilegalno prebacivanje velike love preko granice …Komentari u Danas-u se strogo kontrolišu da samo blago prednost imaju oni koji su protiv kleptomana na vlasti.
      Pa Danas cenzuriše i komentare onih koji negativno pišu o pohlepnoj familiji Djoković koji izigravaju dobrotvore, ne plaćaju porez u Srbiji, druže se sa Dačićem i Dodikom, a svako malo pišu i gluposti o tome šta jedu, gde su kupili vilu, kako im onaj „guru“ pomaže masirajući ih… Ima i nas kojima je jasno da Djokovići nisu to zašta se izdaju po sponzorisanim medijima.
      Sve je u kandžama Službe.

      1. Apsolutno tacan komentar,Bogosavljevic je ucenjen zbog sina narkomana i sve namesta,sluzba

      2. Auuu, šta si izjavio i ostao živ!? Da Đoković živi i radi u drugoj zemlji a da ovde plaća porez??? Jesi li svestan šta si rekao, samo iz zavisti i mržnje prema čoveku koji je vanvremenski?

    2. Onda je ovo pokazatelj da se Oktopodzila Vučićdlak Kataklizma i njegove pristalice plaše bojkota izbora.

  5. Ovog ne pismenog Bogosavljevića potsetiti da polovina od 70% je 35%.Na sličnu foru je i Adolf postao premijer a kasnije i kancelar.Imali si isto oko 35%.

  6. Srbija nema 6,9 miliona birača ,kako piše u tekstu. Srbija nema toliko stanovnika,jedino ako cenjena agencija ne računa i Kim sa svim svojim stanovnicima.

  7. Ha, ha, ha, najnovije istraživanje donirala SNS. Bravo Snežo, gde si ovoga našla?

  8. Kad zatrpaš javni prostor raznoranim aferama nijedna ne dolazi od izražaja a kamoli epiloga?

  9. Narod se polako osvescuje i trgaiz kandzi prevaranata koji imaju mandat da obmnajuju narod. To nije opozicija. Opozicija, ako uspe ce da se izrodi iz samog naroda jer su sve stege napregnute i narodu je dosta samo hleba i igara.

    1. Uz ovakvu medijsku satanizaciju bez prava na jednu rečenicu odbrane, SzS ima fantastičan rezultat.

      1. koji su to tacno glasaci koji su izmanipulisani SNS „lazima“, a koji bi da nema toga glasali za SZS? oni krezubi, kojima psujete sve po spisku svaki dan? oni kojima se podsmevate i koje vredjate?

      2. A DANAS, NIN i N1 ne svrstavate u medije? Nije da u topme niste u pravu, ali kada pregledam te portale, vidim da se cak i Djilas pokusava kao novinar (naravno samo za dobrobit demokratije, nikako za sopstveni dzep), pa tako neznam, zasto Vas cudi „satanizacija“ u protivnickim medijima, kada se identicna satanizacija vrsi u „opozicionim“, samo u drugom pravcu. Ili smatrate, da je“opozicija“ zasluzila status belih medveda, dok su njeni protivnici za odstrel? Cudan pojam demokratije i medijskih sloboda imate!

  10. Bas me cudi, kada svi mediji pod kontrolom rezima, ogromna budzetska sredstva, brojne strane i domace marketinske agencije, skupstina, agencije za istrazivanje javnog mnenja … koriste da svakodnevno bezprizorno iz minuta u minut blate opoziciju koja se odlucila na bojkot, a pritom ne dobijaju prostor ni kada sud donese odluku da su u pitanju bile lazi. Zacudo, ona druga opozicija tipa Ceda, Canak, Seselj, SMS nije napadana i dobija redovno prostor u medijima.

  11. Bojkot sam po sebi ne nudi rešenje niti jednog problema u Srbiji.
    Potrebno je pomoć tražiti od onih koji su reinkarnirali i reciklirali radikale, pa ih doveli na vlast. Zbog trenutne strahovlade i držanog terora u pomoć treba zvati Evropu.
    Evropa treba da izvrši pritisak na Vučića, da pošalju posmatrače, Evropa da pruži podršku za održavanje izbora u klimi legalnosti. Oni to mogu, samo ako hoće, ali trenutno ne vide sa kim bi uopšte mogli da razgovaraju i koja je to relevantna opoziciona snaga u Srbiji.

  12. Dakle, da zaključimo, pošto je Srđan Bogosavljević iz Ipsos Stratedžik marketinga jedan od SNS-ovaca onda je to znak da SNS-ovce hvata panika zbog bojkota izbora pa su naredili da se u medijima iznose neistiniti rezultati anketa da bi pokušali da navedu one koji bojkotuju izbore da se predomisle.

    1. …I satanizovani narod Srbije- SNS,se bas ne snalaze sa brojkama,ako sudimo po ministru finansija Malom…Jedino se njihov odlikas AV,snalazi sa brojkama…

  13. Bojkot ne valja, izbori ne valjaju. Gledao sam Bogosavljeviča na O2, podržava Vučića i pravi neumesne komentare na račun opozicije. Teško ćemo se ikada oporaviti, Vučić je rasturio ovu državu.Što je najgore ni opozicija nije sjajna.

  14. Retko ko sme da na telefonski poziv kaze da je protiv ove vlasti.Odmah ide u tefter a posle zna se kada ce dobiti posao ili ostati na njemu!

    1. A vlast nudi poskupljenje struje za 3,9% i josmnogo,mnogo poskupljenja i laznih doktorata,a sta ce sa tobom i ovim tvojima biti kada padne rezim? Neko ce u inostranstvo,neku u zatvor a neko u kucni pritvor BOTINO.

    2. Zato je Aca Vučić mirotvorac, jevandjelista, pacifista. Čovek je skroman kao Franja Asiški

    3. Ako opozicija nema podršku, onda nema ni svrhe da izlazi na izbore zar ne? Zašto vam onda smeta bojkot opozicije? Na tim „izborima“ vi ćete „pobediti“ sa 97% glasova, u čemu je problem?
      U stvari, vama bi najviše odgovaralo da opozicija izađe na izbore, ali ne dobije skoro nijedan glas! E, to neće da može…
      Imate dve mogućnosti:
      1. Organizovati farsu i predstavu koju ćete nazvati „izbori“ (i na njima „pobediti“ sa 97%), ali u tome ćete učestvovati samo vi i vaša rezervna opozicija sa klupe, Šešelj, Čeda i Čanak.
      2. Organizovati prave izbore, na kojima postroji rizik i da vi izgubite vlast!
      Birajte!

  15. Iako su prosveceni citaoci Danasa vec davno provalili lazne ankete i namestena istrazivanja, citava podvala i laznjaci uprkos tome i dalje se odrzavaju kao palanacka tombola. Zanimljiva je neizbalansirana intencija u pitanjima novonarke potpisnice ove podmetacine. Ne vidim razlog da cenzurisete misljenje citaoca vaseg sajta.

  16. cenzura radi i treba tako , to je vaša kuća, ali je daleko od objektivnosti

  17. koliko ih je reklo da će bojkotovati ? bez te opcije ovo istraživanje ima vrednost lanjskog snega.

  18. Iza Ipsos Stratedžik-a,verovatno stoje naprednjaci,a iza naprednjaka bata Andrej,braca Mali,braca Veselinovici,Beba,Dj Zeks, Peconi,Bata Santos,S.Tesic,itd. . .

  19. Gospodine Bogosavljevicu niste li i vi mozda na platnom spisku SNS-a?

  20. Alo gospodo, vi kojima je za sve kriva Služba, vi koji mislite da treba promeniti vlast zbog mnogih kriminalnih radnji, vi koji za godinu dana intenzivnih političkih akcija ne uradiste praktično ništa kosrisno a izazvaste nestabilnost u zemlji, vi koji mislite da je bojkot odličan politički potez, vi koji mislite da vam je tamo neka „masa krezubih i glupih birača“ kriva što ne možete da izvedete promene, po svemu sudeći, vi i dalje neznate šta radite. I to se vraća. Vidite i sami.

    Umesto da iskorististe ovo vreme da se korak po korak menjaju stvari, vi kukate i nastavljate po istom obrascu. Ovo vreme je moglo da se iskoristi da se, na primer, istera promena Izbornog zakona i načina formiranja vlasti. Da se od ovog jako lošeg Proporcionalnog izbornog sistem predje na neki drugi, Mešoviti na primer, gde će dominantnu ulogu imati neposredno izabrani poslanici. Da narod zna po imenu koga bira. Moglo je da se istera i način smenjivosti političara. Samo ove dve promene bi donele potpuno novo stanje. Birači bi po imenu ganjali izabranog političara a menjali bi ga ako ne radi kako birači traže. Ove promene ne odgovaraju vladajućima a izgleda ni opiziciji, je je potrebno imati veoma veliki broj KVALITETNIH ljudi, pa nam ostavljaju da partijei dalje biraju poslanike.

    Opisani primeri su samo ilustracija da je se moglo mnogo toga uraditi. Umesto toga nama stiže predlog i poziv na BOJKOT, bez ičega o tome a šta sledi posle toga.

    Koliko ne poznajete naše biračko telo to je čudo jedno. Teško se varate da je to „masa krezubih i glupih birača“. Njima su izbori, kao i drugde, pre svega EGZISTENCIJALNO pitanje, zašta se iz ponuda političara nadje izbor. itd, itd.

    Da sam na mestu opozicije ja bih još koji put razmislio šta da se radi.

    1. gde ti živiš ? pa jel ti ne vidiš da je u državi uspostavljena blokada u medijima za opoziciju. ono što opozicija radi može da prati par stotina hiljada ljudi a svaku faraonovu laž čuje par miliona ljudi. pa ti idi i pritiskaj vlast u takvim uslovima. Bez bojkota i protesta vučić bi ih ignorisao kao što je to radio do 2018. godine. Eno ti DJB ne mogu ni na ulici da pričaju sa građanima jer SNS šalje trolove da koji im ne daju da rade. Posle izbora kad vidiš da je u skupštini još više vučićevih dizača ruku možda onda shvatiš koliko su izbori u srbiji mrtvo slovo na papiru. Rezultati su već odlučeni što zbog kampanje koja traje od kraja prošlih što zbog štelovanja rezultata sa nepostojećim glasačima.

  21. Ne gube oni glasove zbog bojkota, vec zato sto Bastac „nije znao da mora da prijavi deviza“, zbog paljenja knjige koliko god to bilo namesteno i koliko god Vesic bio autor, zbog Djilasovog ispada „ne dam Bastaca…“, zbog foliranja oko Kosova…

  22. Evo da i ja iznesem neke egzaktne brojke, pa sami donesite zaključak koliko ima istine u ovome što Bogosavljević priča. Pre manje od mesec dana na sajtu televizije N1 je bila anketa o izlasku na izbore u kojoj je glasalo oko četrdeset hiljada ljudi. Od toga se samo 15% izjasnilo za izlazak na izbore, 70% je za bojkot, dok se ostatak izjasnio ili da ih to ne zanima, ili da još malo treba sačekati sa odlukom. Ovi podaci koje Ipsos saopštava su što se mene tiče samo režimska propaganda i ništa više od toga, jedina svrha im je da Informer ima na šta da se pozove kad objavljuje svoje zločinačke gadosti.

  23. Preletacka ekipa SNS-a igra u sledecem sastavu: Golman A.Vulin,u zadnjoj liniji Mali,Vesic,Krstic,Sormaz, sredina Vukosavljevic,Nedimovic,Bakarec, napad Dinkic,Zorana i Maja! Klupa: vojvotkinja Seselj,Ceda,Canak,Zukrolic,Draskovic,POKS,Vacic,SMS,Karic,USS,NSS,itd…

  24. Pa po mom vidjenju Sergej ima ulogu Belog.A jos se izjasnio da je za priznanje nezavisnosti,sta reci.

  25. I takav procenat za BOJKOT je vise nego dovoljan jer redovnih izbora nece ni biti , ili ce biti ponovljeni kao vanredni , u periodu od 9 do 12 meseci .EU je IMPERATIVNO da su izbori LEGITIMNI ( osnovno pravilo demokratije ) pa zato pozivi opoziciji da izadju na izbore a nosiocima vlasti ( sns sekti sa trabantima ) “ preporuke „da “ uvaze “ zahteve opozicije
    Dakle dupla komunikacija ;
    za sns ovce sa trabantima “ pobedicemo ih “ , namesteno placene ankete , mi radimo , doceci teretnih vozova , hapsimo “ uzbunjivace „i pljujemo po njemu , ne pricamo o “ muljanju “ oruzjem na “ nasim “ televizijama i td.
    Poruka opoziciji “ vidite zelimo dijalog u N. Skupstini ( ponudi se i neki novac ) dodjite na “ razgovor “ uz pomoc predstavnika Ev.Parlamenta jer nismo nista menjali vec skoro 8 ( slovima osam ) godina a i “ pusticemo niz vodu “ mangupe “ iz 4 – og reda Spensa
    Zakljucak . lepota od “ radikalsko naprednjacke “ demokratije sa vidljivim krajem

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.