Studenti u Novom Sadu predložili zahteve protesta

Ostavite komentar


  1. Draga Majo, mozda da odete korak dalje od Skupstine i konacno otvorite Narodni muzej, a?

  2. Ovome treba dodati : 1. ostavke i procesuiranje svih političara (bez obzira kojoj stranci pripadaju) s kupljenim diplomama i falsifikovanim doktoratima.2.trenutna smena svih direktora JP i raspisivanje fer i poštenih konkursa gde će se odabrati najkvalifikovaniji i najstručniji koji će svojom imovinom odgovarati za poslovanje istih.
    3. Smenu i procesuiranje javnih tužioca i ostalih pojedinaca u državnim organima i institucijama koji ćute o aferama helikopter i Savamala. Ove kriminalne radnje istražiti što pre,a odgovorne sudski procesuirati.
    4.Hitno donošenje Zakona o poreklu imovine. Političare i funkcionere ,kako bivše tako i aktualne,na svim nivoima (od opštinskih do republičkih) prve "pročešljati". Zatim "bizmismene" poput raznih Karića,Peconija,Mitrovića,Mutavih, Balavih i njima sličnih.Da se ovoj nedodirljivoj kasti oduzme sve što su nam opljačkali, kriminalom i prevarama stekli u proteklih 30 godina,budite uvereni da bismo od tog novca vratili sve naše dugove,a decu ne bismo lečili SMS porukama.
    5.Uvesti potpunu transparentnost u tzv. pregovorima "Prištine i Beograda"(podlo pokušavaju da maskiraju činjenicu da pregovara Srbija i Kosovo). Javno objaviti sve što su do sada diktator i njegove marinete prihvatili i potpisali.
    Ovo su neki od predloga zahteva koji se trebaju postaviti kao cilj protesta. Ima ih još,ali od mene za ovaj put dovoljno. Bilo bi dobro da se iznese još ideja pa da se to sve uobliči u jedinstven zahtev. Ipak,osnovni preduslov za sve ovo i za početak nekog normalnog života i funkcionisanja pravne države je rušenje diktatorskog režima AV-a.

  3. E Majo d kako ste ti i bratija usli u skupstinu to vise nije spomenik kulture vec je to bastion prostakluka ,primitivizmà ibezobrazluka

  4. Nastupajuća diktatura lumpenproletarijata pod nazivom "studentski protest", usaglasila je njihove zahteve usmerene na destabilizaciju države u kojoj su upravo završeni demokratski predsednički izbori, na koje nisu imali prigovora ni međunarodni posmatrači, ni "kibiceri" stranih ambasada.

  5. A gde su bili pre izbora? Većina nije glasala, a sada traže smenu Dragana Bujoševića, najnormalnijeg generalnog direktora u poslednjih trideset godina. Neverovatno. Imam primedbe na izveštavanje RTS-a povodom izbora ali smeniti čoveka, koji stručno obavlja svoj posao samo liči na ovo naše ludilo. A šta sa Pinkom i ostalim rijalitinesnosnim televizijama? Oni su izveštavali kako treba? Na kraju će od svih zahteva studenata ispuniti samo onaj za smenu Dragana Bujoševića jer to vlasti odgovara. Ko je organizovao te proteste? Mnogo pitanja bez odgovora.

  6. На немачкој тв ударна вест,а на ртс-у ни речи!-Лонци и поклопци,па као код Слобе!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.