Opozicija u Subotici optužila SNS za kupovinu glasova i vođenje paralelnih biračkih spiskova 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

Opoziciona lista „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu“ optužila je danas koaliciju okupljenu oko Srpske napredne stranke za „kupovinu glasova, vođenje paralelnih biračkih spiskova i druge nepravilnosti“ na izborima za gradsku skupštinu.

Nosilac te liste Nela Tonković najavila je da će predati Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) prigovore koje su zabeležili tokom izbornog dana.

„Bilo je sumnji na kupovinu glasova, na duple biračke spiskove, na određene pritiske koje su trpeli građani kako bi svoju slobodnu volju poklonili onima ko te pritiske vrši“, rekla je Tonković novinarima.

Ona je rekla da su insistirali da u zapisnike biračkih odbora uđu prigovori koje su članovi tih odbora iz redova koalicije upućivali tokom dana.

„Imali smo pritiske u nekoliko slučajeva da se zapisnici potpišu blanko. Na određena biračka mesta je izlazila i policija koja ima sve podatke. Ukoliko se nešto nije našlo u zapisniku biračkog odbora, to pripisujemo samo činjenici da je pritisak bio prevelik, jer u ovom okruženju i u ovoj situaciji kada je zajednica neslobodna, tražiti slobodu, bolji grad i bolje društvo za sve nas je – čin hrabrosti“, rekla je Tonković.

Kazala je da su „veoma zadovoljni“ izbornim rezultatom koalicije.

„Smatramo da je velika stvar u ovim okolnostima imati 15 odsto građana koji glasaju slobodno, po svojoj savesti, i onako kako im nalaže briga za dobrobit zajednice“, rekla je Tonković.

Lista „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu“, koju čine Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zeleno-levi front i Demokratska zajednica Hrvata, u novom sazivu Skupštine grada imaće 10 odbornika.

„U naredne četiri godine naša odbornička grupa će biti veoma aktivna, neumorno ćemo zastupati interese građana i pokazati na koji način može da se vodi odgovorna i komšijska politika koja na prvom mestu vodi računa o javnom interesu a ne o ličnom interesu“, kazala je Tonković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari