Subotica: Otvorena birališta, pravo glasa ima 126.625 građana 1Foto: J. Patarčić/Danas

Izborni dan u Subotici počeo je tačno u sedam časova ujutro, kada su otvorena ukupno 102 biračka mesta na kojima građani mogu da glasaju na dva nivoa, odnosno na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Pravo glasa ima ukupno 126.625 Subotičana, pred kojima su danas dva listića, plavi za predsedničke i sivi za parlamantarne izbore.

“Sva biračka mesta otvorena su na vreme. Štaviše, u periodu od šest do sedam časova nije bilo mnogo poziva oko pripreme i uređivanja biračkih mesta i za sada sve protiče u redu”, kaže za Danas Nenad Kozomora, predsednik Gradske izborne komisije u Subotici.

On je dodao da je na svakom biračkom mestu formiran birački odbor koji čini do 25 kontrolora, kako iz redova pozicije, tako i iz redova opozicije.

“Sve liste koje su proglašene imale su pravo u proširenom sastavu na svoje članove i zamenike, a u stalnom sastavu su oni koji trenutno imaju predstavnike u parlamentu. To pravo su svi mogli da iskoriste i uglavnom jesu, tako da imamo i predstavnike pozicije i opozicije”, dodao je Kozomora.

Subotičani će svoje pravo glasa moći da iskoriste do 20 časova, kada se zatvaraju biračka mesta. Gradska izborna komisija praviće preseke izlaznosti u 10, 12, 14, 16 i 18 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari