Subotičani podržali Vučića, za skupštinu njegovu koaliciji i SVM, pa Ujedinjenu opoziciju 1Nenad Kozomora, foto: J. Patarčić

Prema podacima Gradske izborne komisije, na predsedničkim izborima Subotičani su najveću podršku pružili kandidatu Srpske napredne stranke Aleksandaru Vučiću, koji je osvojio 64 odsto glasova.

Na drugom mestu je kandidat koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” Zdravko Ponoš, koji je osvojio 18 odsto glasova Subotičana.

Kada su u pitanju parlamentarni izbori, oko 38 odsto glasova je dobila lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, dok je lista “Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor” osvojila 21 odsto glasova.

Treće plasirana je lista “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” koja je dobila 12 odsto glasova, a na četvrtom mestu se nalazi lista “Ivica Dačić – Premijer Srbije” sa šest odsto glasova Subotičana.

“To su neki značajniji rezultati i ono što je najvažnije, nemamo primedaba i smatramo da su izbori u Subotici dobro protekli i da neće biti ponavljanja na biračkim mestima”, kazao je Nenad Kozomora, predsednik Gradske izborne komisije u Subotici.

On je dodao da tokom izbornog dana nije bilo neregularnosti, kao i da nisu dobili nijednu zvaničnu primedbu u zapisnicima sa biračkih mesta kako za predsedničke, tako i za parlamentarne izbore.

Za razliku od pojedinih gradova u Srbiji u kojima su biračka mesta bila otvorena i posle 20 časova zbog dužih redova, Kozomora kaže da u Subotici to nije bio slučaj, te da je najkasnije što je navedeno u zapisniku jedno biračko mesto zatvoreno u 20.08 časova.

“Zahvaljujem se građanima Subotice što su juče na birališta izašli u velikom broju i što su izbori protekli u najboljem redu. Takođe bih se zahvalio ljudima iz biračkih odbora koji su na najbolji mogući način sproveli ove izbore”, poručio je Nenad Kozomora.

Subotičani su juče mogli da glasaju na dva nivoa, odnosno na predsedničkim i parlamentarnim izborima na ukupno 102 biračka mesta.

Pravo glasa je imalo 126.625 građana, a to pravo je iskoristilo preko 66.000 Subotičana, odnosno 52,5 odsto upisanih birača.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari