Subotički odbor Narodne stranke: Spajanje ministarstva omladine sa turizmom marginalizuje mlade u Srbiji 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Gradski odbor Narodne stranke u Subotici, “kao najmlađi gradski odbor jedne političke organizacije u celoj Srbiji”, ocenio je da je odluka vladajuće koalicije da ministarstvo omladine spoji sa ministarstvom turizma sramna, jer “na taj način po ko zna koji put, marginalizuje mlade u Srbiji”.

“Živimo u vremenu kada Srbiju godišnje napusti gotovo 50.000 građana (većinom mladi) i to pre svega zbog teške ekonomske situacije. Poražavajuće je što sve veći broj mladih nema uslove da nađe posao u struci, da se osamostali ili zasnuje porodicu”, navode u subotičkom odboru Narodne stranke.

Smatraju i da Srbija nema jasan akcioni plan kako da se mladi zadrže u zemlji, dok je Zakon o mladima iz 2011. godine, prema njihovom mišljenju, “izuzetno površno formulisan”.

“Subvencije za mlade bračne parove za kupovinu prve nekretnine su nepristupačne za većinu građana i do te mere zakomplikovane, da se gubi njihov smisao”, smatraju u subotičkom odboru ove stranke.

Dodaju da su sve dosadašnje odluke Vlade, koje su trebale da olakšaju život mladima, imale “isključivo populističku retoriku, dok su posledice vođenja neozbiljne politike na ovom polju evidentne”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari