Okružni sud Gnjilane još nije od Instituta za sudsku medicinu u Nišu dobio rezultate sa obdukcije bračnog para Stanka i Stanice Bogdanović, koji su 5. decembra nađeni mrtvi u svojoj porodičnoj kući u selu Kriljevo, opština Kosovska Kamenica. U Okružnom sudu Gnjilane koji je izmešten u Vranje rečeno je agenciji Beta da rezultati sa obdukcije nisu još stigli, ali ne i razlog zašto nisu.

Stanko i Stanica Bogdanović prebačeni su u Institut za sudsku medicinu u Nišu u noći između 6. i 7. decembra, po naredbi gnjilanskog Okružnog suda, a na zahtev njihovog sina Radivoja Bogdanovića, koji je tražio dodatnu obdukciju u centralnoj Srbiji jer je sumnjao da njegovi roditelji nisu umrli prirodnom smrću.

Obdukcija je u Institutu za sudsku medicinu završena 8. decembra, nakon čega su tela predata rodbini i sahranjena, a prvi rok za dostavljanje rezultata sa obdukcije gnjilanskom Okružnom sudu bio je tri dana, nakon čega je iz Instituta traženo još deset dana „da bi se izvršile dodatne toksikološke analize“.

Bračni par Bogdanovićbio je 5. decembra prebačen u Forenzički institut u Orahovcu gde je izvršena prva obdukcija prema čijim rezultatima je oboje staraca umrlo od bolesti srca – hermije.

Rodbina je odbila da preuzme tela i da ih sahrani zbog sumnje u rezultate obdukcije koju su obavili Albanci, dok na intervenciju Ministarstva za Kosovo i Metohiju kosovske vlasti nisu dale saglasnost za dodatnu obdukciju u centralnoj Srbiji. Stanko i Stanica Bogdanović, koja je bila nepokretna, bili su poslednji Srbi u Kriljevu, koje je od Kosovske Kamenice udaljeno 15- tak kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari