Sukob građana sa SNS parapolicijom je neminovan

Biljana Stojković, profesorka Univerziteta u Beogradu, za Danas o skupovima podrške uzbunjivaču iz Krušika i atmosferi u društvu

Ostavite komentar


  1. Pa šturmeri u Nemackoj su 20ih godina imali protivnika u komunističkim uličnim bandama. Mi sad nemamo nista. S njihove strane dobro organizovane mafijaško-fasisticke trupe a međ obicnim narodom se prica o mirnoj šetnji i protestima. Gde su nam sad komunisti? A da, oni su zlo , neprijatelji srpskog naroda… znaci ostaju nam četnici… al i oni su međ šturmerima.

    1. Evo me, druze. A koja bi bila leva opcija za koju bi se borio? Znaci bez leve opcije ne izlazim da bi menjao vucica za drugog neo-liberalnog kapitalistu. Za nekog „iz naroda“ ko nije bio na vlasti, izlazim. Za socijalizam izlazim.

      1. A Pokret svetlo;Dragaš,Alečković,Dunđer,Radović??? Recimo za njih da glasamo,pa da probamo!!!

    2. Ravnogorci nisu aktuelni već više od 70 leta, ne znam o čemu pričaš. Svi ovi problemi danas su nasleđeni od komunista, pa tako i ovaj naš vođa i njegov diktatorski mentalitet.

    3. @Lug
      Druga vremena.
      Zivimo u dobu nedostatka politicke filozofije,ma kakva ona bila.
      Srbija je prirodno duboko konzervativna,u najgorem smislu reci.
      Neobrazovani,sujeverni,preplaseni konzervatizam, sa nezdravom dozom
      arogantne prepotencije.

  2. Žalosno, a možda ipak potebno jer će Minhauzen da popije sankcije i zamrzavanje računa u inostranstvu kako njegovih tako i svih oko njega.
    Posle toga sledi masovno šišanje u Srbiji.

    1. To je izuzetno glupavo. Probali smo jednom pa nikad vise, makar nas jebavao neko dozivotno. Gde je tu logika? Ili misljenje uopste. „Ne bavi se politikom“ je jedna od najglupljih fraza koju su SRBI ikad smislili. I drze se nje kao pijan plota. Ne bavljenje tom politikom nam je donelo ove ljude. Aristotel sam je rekao da covek treba da se bavi politikom. Mozda je on pametniji od kafanske spike i pomenute imbecilne fraze.

  3. Od kada upropašćavanje preduzeća i korupcija spadaju u poslovne tajne preduzeća. To će pre biti „poslovne tajne“ onih koji to rade i koje je Obradović imenovao.

    1. Govorite , molim Vas stalno i glasno..da Srbija čuje …jer je u mraku tunela SNS..

  4. Ova profesorka navija i navodi na sukobe. Umesto da kreira rešenja koja umanjuju tenzije, ona podgrejava netrpeljivost, do sukoba.

    Baš je PROFESORKA.
    I ovo je Srbija, nažalost.

    1. Da ste gledali njen intervju, ne bi tako pisali. Uostalom taj intervju niste mogli da gledate na RTV SnS ili na Pinku.
      Da ste to gledali, videli bi da ona ima rešenja, samo sa druge strane niko nije voljan da barem čuje do kraja njene predloge i zato ona izjavljuje da je sukob neminivan. Taj sukob sam ja predvideo već pre dve godine, samo isto tako nije voljan niko da moje komentare objavljuje.

    2. Izvinite , ali Vama objašnjenja ne vrede .
      Kamo sreće da su se moji profesori Pravnog fakulteta oglasili. ,Bar jedanput .
      No žuta kuća , kako zovu moj fakultet , Pravni, još ĆUTI…

  5. Draga gospodjo ja sam obican covek partijski neopredeljen. Ali ova vasa sranja o parapoliciji SNS pa vi ste potpuno odlepili. Ja bih da sam u mogucnosti vrlo rado uzeo govnjivu motku i poterso lopova Djilasa belosvetskog probisveta Pozdefca i onog malog olosa Boskica. Pa Vi mislite da je narod glup. Grdno ste se zajebali. Evo nateracete i mene koji nikad nije uzasao na izbore da ovaj put uzadjem i dam glas Vucicu. Vi ste zlo koje nam NETREBA.

    1. Zakasnili ste Vi . čoveče,
      Vučić je davno prošlo vreme , računa se od sutra …

      1. A takve emocije , moj Vam je savet da pod hitno ucutite.,!!!?
        Nećemo ni Djilasa ni sve koje ste na brojali.
        Srbiji treba nov profil političara , tj.
        sveža krv…

    2. A takve emocije , moj Vam je savet da pod hitno ucutite.,!!!?
      Nećemo ni Djilasa ni sve koje ste na brojali.
      Srbiji treba nov profil političara , tj.
      sveža krv…

    3. Samo plitki naprednjacki mozak moze da ovako lose blefira. Ja nisam partijski opredeljen, ali… tandara broc. Ti si Ivice radikalska prodana dusa. Uspeo si nesto da izjajaris I izmurdaris na sitno, pa ti dosta. Maloj dusi I kap je izobilje. Makar imaj muda da budes ko si, ili se nadas kada ovi odlete da se prisljamcis novoj opciji? E nece moci ovog puta, mnogo se ste se osilili I mnogo cete da ispastate.

    4. O tome i priča. Baš o takvima što su prezadovoljni Vučićem i poterali bi nekoga motkom. Dođite slobodno, nemate čega da se plašite. I obavezno ponesite motku.

  6. Nazalost, ovde ce morati da se brani goli zivot. Jer mafija i zlo na vlasti nece dobrovoljno napustiti plen, tj. gradjane Srbije koje vec 30 godina sistematski unustava banda kojoj su na celu: DB, seselj, vucic, dacic, jorgovanka, maja, martinovic, vulin ostali iz sps i sns

  7. Počinjem dublje da dišem , u svojoj 74 godini., nakon podrške Našem Aleksandru .
    Lakše mi je ,jer vidim.da moj narod ima pamet, ponos i hrabro SRCE…

  8. Profesorka Biljana je jako kompetentna da daje politicke izjave. Nema porodicu, nema dece, ni kuceta ni maceta, a u sve se razume. Jos jedna iz plejade huskaca i izdajnika sopstvenog naroda koja bi se radovala nesreci sopstvenog naroda. Na stranu to sto je prikopcana na platu iz budzeta.

  9. Ne priželjkujem sukobe, ko bi normalan, uopšte to mogao i da priželjkuje, ali svakako me neće ni zaplašiti head&shouldersi, sa DB ispravama i licencom za mlaćenje neistomišljenika. Znam samo jedno da oprosta i indulgencija za bandu na vlasti NE SME da bude. Ova ekipa, sa manjim varijacijama na istu temu, pojela je čitavoj jednoj generaciji, mojoj generaciji, onima koji su bili tek klinci devedesetih, pojela je, dakle, ova mafija, i detinjstvo, i mladost, i sada je krenula da nam otima i zrelo doba. Zašto bih imao milosti prema njima? Zašto bi bilo ko imao milosti prema njima? Nisu ih oni imali za mene i moju generaciju, ne treba da imamo i mi za njih? Uostalom, šta imamo da izgubimo? Pretvorili su nas u krpe, u trice i kučine. Vreme je za naplatu računa.

  10. Nazovi predsednik i umobolnim je ceo život izazivao sukobe sa zarđalim kašikama, pa 100 za jednog…….i šta očekivati od takve kreature? Najgore. Veze sa navijačima, mafijašima. Manipulant, špekulant, skandal majstor i povrh svega neviđena kukavica. Sada je već na stolu na desetine optužnica i najteže delo veleizdaja. A kako mu suditi kad se okružio ljudima u uniformama MUP, VS, DB?! Da je ovo normalna zemlja, to bi išlo u hodu kao očekivano i neminovno. Biće i ovoga puta neminovno. Samo svi prethodno pomenuti uniformisani i neuniformisani (DB), treba da paze šta rade jer je najveća odgovornost na njima. Ako ne obezbede miran odlazak umobolnika, suđenje i oduzimanje imovine otete u rastrojstvu ili treznom stanju i oni će potpasti pod neminovnost događanja. Sve ima svoje granice, da l’ je 5. Oktobar bio pre 5, 50 ili 100 godina, dok ima naroda koji oseća nepravdu, pljačku, poniženje, nemaštinu i glad, dotle je samo pitanje trenutka izravnavanja računa. Ljudi u uniformama, ima nešto iznad vašeg nadređenog i njegove komande! To je domovina, naš narod, poštenje i čast.

  11. Ovo opozicija opet montira neku aferu. Stvarno su jadni i bedni. Dno dna. Zato ih i narod nece podrzati.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.