Školski primer „klikbejta“: Zašto se i dalje plasiraju komične vesti da su Andrićev venac i Nemanjina 11 u sukobu?

Ostavite komentar


  1. Valjda treba da poverujemo da je nekome iz vlasti dozvoljeno da misli svojom glavom, i da to mišljenje sme da obznani. Svi znamo da samo jedan čovek ima ekskluzivno pravo na mišljenje. Ostali smeju samo da ga potvrde.

  2. To je samo razvlacenje,da prodje vreme,protestanti sa zamore,udje beznadje u narod i eto ga RioTinto.Doduse niko ni na tim protestima ne zna sta i kako,nikakav plan ne postoji,kao na primer neki generalni strajk i sl.

  3. Na stranu „sukob“. Fotografija je bitna. Kakav samobitni stav i pogled jednog nebitnog lika koji glumata premijera. Neprocenjljivo.

  4. Tonovi su svakako disonantni,ali ne u toj meri da bi produkovali sukob. Ivica Dacic je dobro placen najamni radnik kod Vucica,ali deo njegove ekipe projekat Jadar ne vidi kao nesto na cemu treba istrajati. Ko sve ovo spustimo nize na opstinske i gradske odbore,papazjanija je kuda i kamo veca.Morace AV da se povuce iz ove price jer ce se podici kuka i motika,a onda sve izmice kontroli. Njemu je potrebno da cuje „stetno je to i ne treba se upustati u ovu avanturu“ da bi po ko zna koi put narodu prodao pricu kako on misli na isti taj narod,te da od litijuma nema nista,a zapadnim mentorima stavi do znanja da se protivu naroda ne moze. Narukvicu koja je „predebela“ vratice Riotintu kroz neke druge kompezacione poslove,tako da je sve u svemu magarac pojeo vuka, vuk iako pojeden sit a i ove nase ovcice na broju.
    Do konfrotacije izmedju AV-a i Milosa Vucevica ce svakako doci,medjutim jos je rano za to. Doci ce onda kada „nasi zapadni prijatelji“ procene da je Vucicevo vreme iscurelo,a Milos ce biti opcija koja moze biti sasvim kooperativna,a vlast nastaviti da bitise do daljeg.

  5. To je laganje,muljanje a ne klikbejt.Kad klikbejteri optuze nekog za klikbejt…svaki dan vam je na naslovnici nepomenik, crne hronike,razni glupi linkovi ‘saznajte’ i saveti, sve sto tera ljude da kliknu a vi zaradite. Licemeri. Prvo balvan iz svog oka izkorenite pa onda komentarisite brata..

  6. Ove vesti iz Vlade RS su nesumnjivo najrasprostranjeniji oblik manipulacije. Intuicija mi govori da nam se u ovoj preokupaciji oko litijuma „nešto“ još gadnije ne desi. Dobri ljudi budite oprezni. Đavolji advokat je spreman na sve!

  7. sta god bio uzrok narativ sns je promenjen a ocigledno je valjda svima da je aleksandar vucic posle prodaje kosova jednostavno pusten niz vodu kao dalje ne mnogo potreban pion

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.