Sulejman Ugljanin podržao tužiteljke Savović i Paunović 1foto (SDA Sandžaka) : Sulejman Ugljanin

Predsednik SDA Sandžaka. Sulejman Ugljanin, sa današnje konferencije za novinare, uputio je podršku tužiteljkama Višeg tužilaštva u Beogradu Bojani Savović i Jasmini Paunović, koje su smenjene sa slučaja malverzacija u EPS.

Ocenio je da „stanje u tužilaštvu predstavlja realno stanje u pravosuđu, policiji i službama sa javnim ovlašćenjima“ i podsetio da  njegova stranka „decenijama ukazuje na državni teror, koji se preko pravosudnih organa vrši nad Bošnjacima“.

„Raduje nas  odlučnost hrabrih i moralnih tužiteljki, koje odražavaju svest normalnig građana Srbije i daju nadu u uspostavljanje pravne države u Srbiji – naglasio je lider SDA Sandžaka i pojasnio da je „problem u paralelnim strukturama vlasti, koje imaju suštinsku vlast i veliku moć u kontinuitetu od devedesteih“.

Pozdravio je postizanje sporazuma između Beograda i Prištine, jer je „to veliko olakšanje za građane Sandžaka, koji su više decenija bili taoci političkih tenzija između Srbije i Kosova“.

Ugljanin je,  opet, pozvao predsednika Srbije da pokrene postupak rešavanja statusa Bošnjaka u Sandžaku i Albanaca u Preševskoj dolinni, u skladu sa međunarodnim standardima.

„Pozivamo predsednika Srbije da pokrene postupak rešavanja statusa Bošnajka u Sandžaku i Albanaca u Preševskoj dolini, sa međunarodnim standardima, čime će nametnuti poželjan princip za rešavanje statusa Srba, Bošnjaka i drugih nevećinskih zajednica na Kosovu“, rekao je Ugljanin i dodao da će se nakon postizanja sporazuma između Beograda i Prištine „atmosfera u Srbiji promeniti i da će se posle višedecenija stvoriti uslovi za normalne izbore“.

Za novinare je, posebno, bila interesantna njegova izjava da pregovori sa Strankom pravde i pomirenja (SPP) o formiranju skupštinske večine idu dobro.

Posle neuspele sednice lokalnog parlamenta u Tutinu, sasvim je izvesno da će, ponovo, doći do „prekomponovanja“ u skupštinskoj većini. Ugljanin je pojasnio da o tome razmišljaju i za druge sandžačke gradove.

Ugljanin je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru. kako je ranije danas prenela agencija Beta,  pozdravio  sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

„Nakon postizanja sporazuma, atmosfera u Srbiji će se promeniti i posle više decenija biće stvoreni uslovi za normalne izbore“, ocenio je lider SDA Sandžaka.

 

„Problem je u paralelnim strukturama vlasti, koje imaju suštinsku vlast i veliku moć u kontinuitetu od devedesetih. Raduje nas odlučnost hrabrih i moralnih tužiteljki koje odražavaju svest normalnih građana Srbije i daju nadu u uspostavljanje pravne države u Srbiji“, naveo je Ugljanin.

Komentarišući politička dešavanja u Sandžaku, Ugljanin je rekao da pregovori sa Strankom pravde i pomirenja o formiranju skupštinskih većina „teku dobro“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari