Sunjog sa vladikom Teodosijem o ulozi SPC u procesu pomirenja na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Da su razgovarli i složili oko toga da SPC, zajedno sa ostalim verskim zajednicama, treba da bude važan faktor u postupku pomirenja i podsticanja međuetničkog suživota, u međuvremenu su saopštili i iz Eparhije raško-prizrenske.

    Episkop Teodosije je, međutim, ujedno istakao važnost nastavka dijaloga i deeskalacije situacije na terenu – „kao temelje za smanjenje tenzija nakon tragičnih događaja od 24. septembra“.

    Takođe je naveo da ova tragična situacija ne sme da bude izgovor Prištini da zaboravi na obaveze koje je preuzela u dijalogu i u procesu deeskalacije.

    „Ispunjenje tih preuzetih obaveza bilo bi na korist svih, a posebno ljudi koji žive na Severu Kosova, koji ničim nisu doprineli ovoj situaciji, ali trpe posledice zbog te situacije“, naveo je Vladika Teodosije. !!!

  2. Šef Kancelarije Evropske unije u Prištini, ambasador Tomaš Sunjog, sastao se danas sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem. Razgovarali su o ulozi SPC, odnosno značaju crkve u procesu pomirenja i među zajednicama na Kosovu.

    Šef Kancelarije Evropske unije u Prištini, ambasador Tomaš Sunjog, sastao se danas sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem. Razgovarali su o ulozi SPC, odnosno značaju crkve u procesu pomirenja i među zajednicama na Kosovu.

    O sastanku je izvestio Sunjog objavom na mreži X, prenosi Kossev.

    Ovaj zvaničnik EU ističe da je sa vladikom Teodosijem razgovarao o pitanjima vezanim za SPC na Kosovu !!!

  3. SPC širi mir. Da pukneš od smeha. Podseća na 90-e kad se mirotvorac Milošević spominjao kao kandidat za Nobelovu nagradu za mir.

  4. Ко је овде мало скренуо ? Новинар који је два пута написао исти пасус, или читалац који је то копирао ?

  5. Šunjog je obavestio da SPC ne može više da služi kao kasarna i lager oružja. Inače ne može niko da gi stopi albance da napade crkve, gde se sumnja za oružje i ratnih zločinca.

  6. Nema dole nikakvog procesa pomirenja. Za to bilo potrebno da žene, majke, sestre, braća, očevi, deca svih žrtava sednu i saslušaju jedni druge. Uz direktan prenos! Za sada i jedni i drugi vide samo svoju patnju…

  7. @ Dobrica . „Podseća na 90-e kad se mirotvorac Milošević spominjao kao kandidat za Nobelovu nagradu za mir.“

    Da Miloševića nisu ubili u Hagu i to baš kad je tužilaštvo završilo svoj deo a odbrana trebala da krene sa svojim argumentima, bila bi dva scenarija: Ili bi ga oslobodili (manje verovatno), ili bi ga osudili.

    Da su ga osudili, u neka normalna vremena bi došlo do revizije procesa, jer tužba je bila skroz van mozga: Komandna odgovornost dovedena do apsurda, gde je predsednik države komandno odgovoran i kad neki policajac nekom lupi šamar!

    U toj reviziji bi garantovano pala ta haška presuda. E pa zato je ostao neosuđen, a tretira se u javnosti od strane dresiranih umova poput Dobričinog, kao da je kriv.

Ostavite komentar


Politika

"Kad dobiješ posao lobiste ’Rio Tinta‘, ideš tamo gde te firma šalje": Nakon Vučićeve izjave da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju 9

„Kad dobiješ posao lobiste ’Rio Tinta‘, ideš tamo gde te firma šalje“: Nakon Vučićeve izjave da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju

Jačanje lične vlasti Aleksandra Vučića na račun vladavine prava iza sebe ostavlja institucionalni pepeo, što je, takođe, zagađenje sredine u kojoj živimo, jedan je od komentara sagovornika Danasa na njegovu najavu da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju, kako bi direktno razgovarao sa narodom o rudarenju litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.