Šutanovac: Devastacija vojnog školstva 1arhiva Foto: Miroslav Dragojević

Ministarstvo odbrane danas, kao usputna stanica kadrova Srpske napredne stranke, predstavlja servis vladajućeg režima i izvor zvanja bez znanja, ocenio je u autorskom tekstu u NIN predsednik Demokratske stranke i nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Svedočimo urušavanju Vojske i Ministarstva odbrane kao jedinog reformisanog sistema koji je, upravo zato što je modernizovan i reformisan, predstavljao branu nekontrolisanoj zloupotrebi institucija koja je na snazi već pet godina, dodao je on.

Ogroman reformski trud postepeno se diskredituje, a vojno školastvo devastira kontinuiranim upisom nedostojnih stranačkih kadrova koji se šalju na školovanje da bi obezbedili u svojim biografijama bar jednu ispravnu diplomu visoko cenjene obrazovne institucije, ukazao je Šutanovac.

Šutanovac je kao primere naveo da su Visoke studije bezbednosti i odbrane pohađali ministri Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Lazar Krstić, Aleksandar Vulin, gradonačelnik Siniša Mali, ali da većina njih tu školu nisu ni završili.

U ime svih koji su radili na formiranju Univerziteta odbrane i na reformi vojnog školstva, apelujem na ministra odbrane da prestane sa praksom uništavanja kako vojnog školstva, tako i vojnog poziva.

U izgradnju celog sistema je uloženo mnogo truda, znanja, energije i entuzijazma, a za rušenje kredibiliteta dovoljan je samo lični i partijski interes, zaključio je Šutanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari