Šutanovac: DS će podržati najboljeg kandidata 1Foto: Ljiljana Stojanović/Fonet

Predsednik DS Dragan Šutanovac rekao je večeras u Leskovcu da je za Srbijom „jedna izuzetno teška godina loših odluka i nastavka propadanja građana i države“ i najavio da će na predsedničkim izborima DS „podržati najboljeg kandidata proevropske opozicije“.

On je dodao da je u ovoj godini po prvi put uvedena akciza na struju i da „po prvi put imamo vojsku koja protestuje na ulicama zbog materijalnog statusa“.

„Još lošije je što je premijer najavio da ćemo već u prvim mesecima Nove godine dobiti nove poreske inspektore, koji će juriti ugostitelje i sitne trgovce, ne bi li uspeli da im uzmu neki novac ili da ih zatvore“, rekao je Šutanovac. To se, kako je ocenio, radi „umesto da se naplati porez od onih koji godinama duguju stotine miliona“.

Prema njegovim rečima, Srbija ide u suprotnom pravcu pod novim režimom i planira kako da izmaltretira one ljude koji danas nose srpsku privredu, a to su srednja i mala preduzeća.

Zbog toga je 2017. godina velika šansa koja mora da se iskoristi i ona će već biti u aprilu kada se odžavaju predsednički izbori, kada će DS podržati najboljeg kandidata proevropske opozicije, izjavio je Šutanovac.

„Nadam se da ćemo i pobediti, ne zarad naše stranke i članova, već zarad građana i svih onih koji su svedoci u četiri godine loše politke i propadanja i države i društva“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, DS će doneti „adekvatnu i pravu odluku, u skladu sa politikom i tradicijom i vrednostima koje zastupa punih 27 godina“. Na pitanje da promentariše izjavu poslanika Bojana Pajtića da će podržati kandidatura Saše Jankovića za predsednika Srbije, Šutanovac je odgovorio da je „Pajtić kao član DS izjavio da će podržati Sašu Jankovića, ali to nije još odluka DS“. Za razliku od drugih stranaka kod nas je dozvoljeno da imate svoje mišljenje i da ga iznesete u javnosti. Ono što je neobično, to je što on nije iskoristio priliku da svoj stav iznese na glavnom odboru ili poslaničkoj grupi, ali to je njegovo pravo i nije obavezujuće za stranku, rekao je Šutanovac.

Hapšenje 30 policajaca u Čačku samo pokazuje koliko ova vlast nema orijentir, ali je bitno da još uvek ima kontolu nad medijima, kao i pre godinu, dve, tri ili četiri“, rekao je Šutanovac.

Podsetiši na primedbe Evropske komisije o slobodi medija u Srbiji on izneo i svoj stav da su mediji u Srbiji pod velikom torturom, da sloboda medija praktično ne postoji, ali postoje cenzura i autocenzura. Promena takvog stanja treba da bude cilj i zadatak opozicionih stranaka, zaključio je Šutanovac koji je Gradski odbor DS obišao povodom novogodišnjih praznika. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari