Šutanovac i Šešelj traže parlamentarne izbore 1

Predsednik Demokrtaske stranke i Srpske radikalne stranke Dragan Šutanovac i Vojislav Šešelj danas su zatražili raspisivanje parlamentranih izbora.

Šutanovac je rekao da je parlament postao pijaca, institucije su potpuno urušene, a Srbija više nema vremena za čekanje. „Građanima Srbije je svaki dan važan i zato zahtevamo da se istovremeno sa predsedničkim izborima raspišu i parlamentarni izbori. Odlaganje sednice zbog konsultacija sa Vučićem predstavlja izigravanje ustava, zakona i procedura. Narodna skupština se pretvorila u pijacu u kojoj se ne zna koliko ima preletača niti ko ima većinu“, izjavio je Šutanovac.

Kako je dodao, dok se Vlada bavi prebrojavanjem svojih poslanika, nivo investicija u našoj zemlji je na istorijskom minimumu, zato što nijedan investitor ne vidi političku stabilnost u zemlji, koja je preduslov za ekonomski prosperitet. „Istovremeno, Srbija je četvrta najsiromašnija država Evrope i je jasno da su parlamentarni izbori više nego potrebni“, rekao je lider DS.

Osim Šutanovca parlamentarne izbore je zatražio i predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj. SRS smatra da zbog zaoštrene političke situacije u Srbiji treba održati vanredne parlamentarne izbore, a ako se ne održe sada, moraće sledeće godine, rekao je Šešelj.

On je ocenio da bi bilo najbolje da se vanredni izbori održe odmah, jer je očigledno da se promenila volja naroda, što na odgovarajući način mora da se odrazi i na sastav Skupštine Srbije.

Ukoliko se danas ili sutra raspišu i vanredni izbori, oni mogu da budu održani istovremeno sa drugim krugom predsedničkih izbora, kazao je Šešelj.

Predsednik SRS je istakao da je greška što je prekinuta današnja sednica Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari