Šutanovac: Jankovićev pokret neće biti konkurencija DS-u

Ostavite komentar


  1. Gospodine Šutanovac, shvatam poentu vaše izjave, ali potrudite se da DS pročisti svoje redove i u prvi plan isturi sposobne, čestite i poštovane ljude koji nisu kompromitovani korupcionaškim aferama, pogrešnim političkim i drugim odlukama. U redu, otišao je Boris Tadić i sa njim njegovi fanovi, kvazi-demokrate i politikanti su preleteli u SNS, ali to nije dovoljno za katarzu DS.
    DS mora da postoji i opstane iz barem dva (identična) razloga: 1. kao garant i stub demokratije (demokratskih vrednosti i principa), 2. kao jedina preživela politička zadužbina Zorana Đinđića.
    Jačanje građanskih pokreta je dobro i vodi ka osvešćivanju i angažovanju građana, ali to je samo preduslov za demokratski uređeno društvo, u kome je postoji sloboda izražavanja, solidarnost, institucije koje poštuju građanina i rade u skladu sa zakonom. U takvom društvu je moguće sučeljavanje političkih i drugih stavova, ali tu je zaista bitnija uloga stranaka koje građanima nude svoju viziju, politiku i predloge aktivnosti (za realizaciju politike), kao i kadrove koji su pošteni, odgovorni i sposobni za obavljanje državničkih poslova/funkcija ili vođenje lokalnih samouprava. Eto, toliko od mene, a Vi kako hoćete ….

  2. Za poslednje 4 god. DS je promenio nekoliko predsednika..Sada ima predsednika koji očigledno,sa svojim timom, radi celishodan i pravi politički posao..svestan šta je u neposrednoj prošlosti stranka preturila preko glave i sa jasnim stavom kako treba delovati u mesecima koji su pred građanima Srbije.Dajući nedvosmislenu podršku g. Jankoviću kao kandidatu građana uoči izbora, povučen je prvi, dobar, potez i rezultat nije izostao..Sada ,posle izbora,zadržava se razborit stav za nastavak saradnje sa eventualnom strankom/pokretom koji će g. Janković verovatno formirati i šalje jasna poruka zagovornicima teze da Srbiji nisu potrebne političke stranke, što je, samo po sebi nonsens i negacija postojanja demokratskog drušva..Dovoljno i mudro za nekoliko meseci od kako je novo rukovodstvo DS izabrano na unutarstranačkim izborima..

  3. Neko je predlozio da Jankovic preuzme DS i Sutanovac se strunuo od straha. Da mu je zaista stalo do buducnosti te stranke, molio bi Jankovica da preuzme predsednicko mesto, jer sa njim na celu DS ne moze da prebaci 6% ni u snu.

  4. Shvatite više da je DS toliko iskompromitovan kod naroda da niko ko čita Informer i Kurir neće sigurno nikad glasati za DS, a takvih je na žalost većina u Srbiji.
    Ako Janković osnuje stranku i dovede kvalitetne ljude, najmanje što mu treba je da mu se priključi neko iz DS. Ionako ga prost narod zove žuti kadar. Članovi DS bi ubili svaku nadu da Janković ostvari bilo kakav rezultat na parlamentarnim izborima.
    Zađite malo u narod i poslušajte njihov glas. Zaboravite marketing agencije.

Ostavite komentar


Politika

nedeljice

Svi znaju da Nemačka i EU ne mogu da garantuju ispunjavanje ekoloških standarda prilikom iskopavanja litijuma: Zašto se to prećutkuje?

Ne samo ovdašnja opozicija i ekološki aktivisti, koji su od strane režima Aleksandra Vučića obeleženi kao strani plaćenici, „alavi“ na vlast i oni koji hoće prevashodno da spreče razvoj Srbije, već i sve više glasova iz EU, oni nezavisni i kritični, tvrde da Evropska unija i Nemačka, uprkos tvrdnjama, ne mogu niti žele da prate ispunjavanje ekoloških standarda prilikom iskopavanja litijuma u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.